Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge møter Sverige i kvartfinalen

Det ble en dramatisk avslutning på grunnspillet i U26-klassen. Norge var klare for sluttspillet allerede et par runder før slutt. Spenninga var knyttet til om man ble blant de tre beste lagene som fikk velge motstander i kvartfinalen eller om man havnet på en plassering mellom fem og åtte og dermed måtte vente i spenning på å bli valgt av et konkurrerende lag.

Mindre enn fem poeng skilte mellom Sverige på andreplass og Nederland på sjetteplass. Norge endte på femteplass og får dermed tøffere motstand i kvartfinalen. Med et poeng mer hadde Norge vært innenfor topp fire og ville dermed unngått å møte Polen, Sverige, Kina eller USA 1 i kvartfinalen. Samtidig vil noen hevde at det er like greit å bli nummer fem som nummer fire fordi det ikke ligger noen valgfrihet i å bli nummer fire. Da må man nemlig ta til takke med den motstanderen ingen andre har valgt.

Skal man komme noen vei må man uansett slå de beste. Det er altså ingen grunn til å bruke for mye energi på å tenke på hvem man skal møte. Uansett hvem man møter gjelder det å være topp konsentrert og fokusere på egne arbeidsoppgaver. For oss som følger med hjemmefra er det uansett litt spenning knyttet til valg av motstandere i sluttspillet. Denne gang ble det ganske overraskende valg, etter min oppfatning.

Polen vant grunnspillet og fikk dermed fordelen av å velge motstander først. De valgte Argentina. Så var det Sveriges tur til å velge. Alternativene var Norge, Nederland og Singapore. Sett utenfra skulle man kanskje tro at svenskene ville velge Singapore, som sanket minst poeng av de nevnte lagene i løpet av grunnspillet. Imidlertid gjorde Sverige en av sine svakeste kamper mot nettopp Singapore og ville ta med seg en negativ carryover.

Uansett var det overraskende for meg at svenskene endte opp med å velge Norge. Svenskene slo Norge i grunnspillet og starter med et forsprang på 9,5 IMP i kvartfinalen. Vi får håpe Norge fører videre tradisjonen fra Istanbul for to år siden. Da fikk nemlig det ene laget etter det andre angre på at de hadde valgt nettopp Norge som motstander.

Jeg var den gang så heldig at jeg var ung nok til å bli tatt ut på det norske laget og fikk være med på snuoperasjoner mot både Kina, Polen og Nederland. Til slutt sto vi igjen med Norges hittil eneste juniorgull i VM-sammenheng. Vi får håpe historien gjentar seg og at det blir norsk suksess igjen.

De andre kvartfinalene spilles mellom Kina - Singapore og Nederland - USA 1. Om Norge går videre fra kvartfinalen venter vinneren av Polen og Argentina i en eventuell semifinale.

Kaptein Lars Eide rapporterer at de norske gutta fortsatt har litt å gå på, men at han håper de skal få ut i nærheten av sitt beste mot broderfolket. Lykkes de med dette er de absolutt i stand til å gå videre. Jeg holder svenskene som knappe forhåndsfavoritter, men Norge har tradisjoner for å heve seg det nødvendige hakket når de har blitt varme i trøya og begynner å kjenne lukta av medlaje i et sluttspill. Jeg spår en åpen kvartfinale. Det blir spennede å følge med. Heia Norge!

Sluttresultat grunnspill U26

Live resultater kvartfinaler U26

Også de andre klassene starter sluttspillet i morgen onsdag. De norske jentene møter USA i sin kvartfinale. Det ville vært fantastisk med norsk seier. Heia heia!

Live resultater kvartfinaler Jenter

Det blir direkteoverføringer på BBO. Kvartfinalene går over 56 spill fordelt på fire sett. Settene starter henholdsvis klokka 10:00, 13:30, 15:50 og 18:10. Det er foreløpig ikke bestemt hvilke kamper som vises. Følg med!


Vi kan glede oss over at begge de norske lagene skal i aksjon når sluttspillet starter i morgen onsdag. (foto: WBF)

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.