Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge - Tyskland

Vi er klare for ny BBO-kamp mot Tyskland:

Med NBF-vimpelen og norske flagg på bordet er vi klare for ny spenning!

Kampen starter med to flate utganger der Norge vinner 1 overstikksimp på begge spill.

På spill 3 meldte Boye ut  4 hjerter etter at makker gikk inn med 2NT som viste minst 55 i rødt.

Kontrakten må spilles litt forsiktig. Nord spiller ut ruter dame til kongen i vest. Boye fortsatte med ruter mot esset, der nord kastet en spar. Boye tok for kløver ess, spilte hjerter til kongen og seilte kløver dame. Nord dekket med kongen, og Boye kom inn igjen på hånden på hjerter knekt. Da kunne vest ta to kløverstikk og hive sparen i bordet, og fortsette med kløver 8. Nord stjal, men da stjal Boye over, tok ut trumfen og innkasserte ruter knekt. Syd fikk de to siste ruterstikkene, men 11 stikk ga Norge nok et IMP, da de bare fikk 10 stikk på andre bordet.

Så hentet Allan og Terje 800:

Nord spilte ut hjerter ess, og skiftet til spar ess og ny spar. Spillefører stjal en hjerter og fortsatte i spar, som syd kunne stjele.

Terje skiftet til ruter, til knekten og damen i nord. Forsvaret måtte få 3 kløverstikk til for 800 inn. 5 IMP til Norge mot 620 i 4 hjerter på andre bordet.

Terje på samme side som Roy Welland.

I øyeblikket leder Norge EM:

 

Så blir det flere IMPer til Norge på spill 23:

Terje burde kanskje spilt ut spar ess, etter at motparten sannsynligvis har minst 5-3 tilpass i spar, og dermed hentet 800 i beit med 3 ess og 2 sparstjelinger. Kløver ut kan også føre til 800. Terje valgte å spille ut hjerter, men det ble likevel et godt resultat med 2 beit og +500.

På andre bordet meldte ikke nord inn kløver, og Boye og Espen fikk melde i fred opp til 4 spar. Der ble det 10 stikk, og Norge leder 25-0 etter 7 spill!

Boye i åpent rom for Norge.

Så en dyr dobling for Norge:

Terje doblet i syd med renons i spar, men da kom blålappen fra Welland i vest. Nord spilte ut kløver ess, og da kunne spillefører tatt 13 stikk med hjerterfinessen, men Welland valgte forståelig nok å safe sine 12 stikk. 6 hjerter xx ga Tyskland scoren 2070 og 12 IMP mot 1430 på andre bordet.

Så ble Roy Welland pølseskvist:

Allan fikk kløver 2 ut fra øst (invitt) mot 3NT, som gikk til 7'eren og kongen. Han fortsatte med kløver dame, som øst stakk med esset. 

Øst skiftet ruter til kongen i syd, og ny ruter til esset. Så spilte Allan kløver til 9'eren og 10'eren i vest. Welland fortsatte med ruter knekt, til damen i nord.

Fortsettelsen var hjerter til knekten og kongen, før vest kunne innkassere ruter 7 for motspillets 4. stikk. Nå spilte vest spar 10 til knekten i syd, og posisjonen var som følger:

Inne i syd tok Allan for kløver knekt, og vest kunne trygt ha kastet en spar, men nå ble Welland pølseskvist og hev en hjerter. Dermed kunne Allan spille spar til esset og hjerter 10! Øst var sjanseløs og Norge noterte +600.

Ved det andre bordet spilte Espen også kløver ut til kongen, før nord fortsatte med kløver dame til esset. Espen skiftet til spar i stikk 3, til liten, 10 og ess. Så kom det kløver til kutt, og ruter fra Boye, som gikk rundt til 10'eren og kongen. Spillefører tok for kløverknekt, der vest kastet hjerter 9.

Så fulgte liten hjerter, der vest gikk opp på kongen og fortsatte i ruter. Nord hadde ikke flere inntak til hånden, og måtte innkassere begge ruterstikkene, før en hjerter ble spilt til knekten. Han kunne ta for hjerter ess, men vest fikk så for spar konge og ruter 6 for en beit og 12 norske IMP!

Norge vinner til slutt 51-18 og har dermed sikret seg medalje før siste kamp!

Det åpne laget har hatt en fantastisk mesterskap, uansett hvordan det går i siste kamp, men nå satser vi selvsagt på gull!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.