Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge - England på BBO

Vi følger kampen mellom Norge og England i åpen klasse live:

Første spillet var butt, mens Norge vinner en utgangssving på spill 2:

Espen åpnet i 3 spar og Boye satte press ved å løfte til 4 spar. Nord sa 5 hjerter, og var litt uheldig med å finne makker med AKQ i spar.

Espen spilte ut spar knekt, og spillefører kunne nå vunnet kontrakten ved å hive to rutere på sparen og fortsette med kløver til kongen.

Spillefører prøvde i stedet å hive kløveren sin. På den tredje runde spar kunne vest trumfe, nord trumfet over, men satt igjen med en taper i hjerter, ruter og kløver.

Ved det andre bordet sa vest pass på 3 spar, og nord fikk kjøpt kontrakten i 4 hjerter. Kvangraven vant 10 stikk for 12 IMP til Norge.

Så ble det en fordelingshånd:

Både 4 hjerter og 5 ruter går beit hvis motparten får med seg stjeling, men 5 ruter er en god stamp selv i ugunstig mot 5 kløver.

England noterte +400 i 5 kløver.

Ved det andre bordet var Nils og Ulf i 6 kløver, som er en beit, men motparten meldte over i 6 ruter som kostet 500. Norge vinner 3 IMP, men turneringsleder ble tilkalt, slik at det kan bli en korreksjon på spillet.

Nord hadde forklart til øst at redoblingen på 4 hjerter viste 1. kontroll, og øst mente han hadde doblet 6 kløver dersom han visste at hjerter ess ga stikk.

Vi får vente i spenning og se hva som skjer med det spillet.

Norge fikk en 10'er ut på spill 6, etter at England meldte en soneutgang Norge ikke meldte.

Så ble det en slemsving ut på spill 9:

I 6 spar må du finne både sparen og hjerter knekt. Sparen vil det være naturlig å finne, men hjerteren er fort gjort å bomme, da man får telling på syds fordeling.

Ulf valgte dessverre å spille ut hjerter ess, og dermed var det kun spardamen som må finnes. Den fant Forrester, og det ble 1430 på England.

Ved det andre bordet gikk det pass rundt på 4 spar etter samme innledning. Nord ser at 5 ruter sannsynligvis er en god stamp, men samtidig gir det motparten mer rom til å finne en eventuell slem.

Så nok et spennende slemspill:

  

Nord spilte ut kløver ess mot 6 ruter. Ved første øyekast ser det ut som 2 spartapere, men det lurer et innspill mot nord hvis han ikke er våken.

Boye stjal utspillet og spilte ruter konge etterfulgt av ruter dame til esset. Så spilte han liten spar, og nå må nord legge i kongen for ikke å bli innspilt. Legger nord liten, kan spillefører ta 3 runder hjerter, og stjele en kløver:

Boye kan spille en spar, og nord blir innspilt og må spille til dobbelrenons.

Da nord la liten spar, ble det stor jubel hos den norske fansen, men den var kortvarig, for Boye spilte ruter til 8'en. Da kunne nord kvitte seg med sparkongen og unngå innspillet!

Heldigvis hadde nord fortsatt ikke sett sluttposisjonen og beholdt kongen sin, og dermed ble det til slutt 920 for Norge!

På andre bordet gikk Kvangraven 500 i 5 kløver for 9 IMP til Norge.

Gode nyheter kom så fra TL da resultatet på spill 3 blir stående for Norge!

 

England vinner til slutt 40-37, men Norge tar innpå sine rivaler, da både Israel og Russland gikk på større tap i sine kamper! Nederland vinner knepent mot Estland og er ca. 11 vp bak Norge. Vi er bare 3,98 vp fra gull, så dette blir en utrolig nervepirrende avslutning:

De norske veteranene vant sin kamp 50-8, og VM-plassen ser trygg ut. Foreløpig ligger de på 5. plass, men har mye lettere program enn lagene foran seg. Danmark på 2. plass skal møte både Polen (3.) og Sverige (4.) i de to siste, mens Polen i tillegg skal møte Israel, og Sverige Tyskland. Norge skal møte Spania og Island. Det går mot en spennende avslutning, og vi håper på medalje!

Damene hadde en tung kamp mot Skottland og taper 18-62, og har i øyeblikket ca. 10 vp opp til Danmark på 3. plass. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.