Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Meldeprøve

I dagens siste kamp ble det knepen seier for det norske U21-laget mot Sverige, mens U26-laget tapte tilsvarende knepent mot Portugal. Totalt sett har det vært en bedre norsk dag enn i går. Det eldste laget har avansert til 5.plass, mens U21-laget nå ligger på 7.plass.

Vi skal se nærmere på et av spillene som dukket opp i dagens siste kamp. Vestspillerne fikk følgende meldeprøve:

Du er altså i ugunstig sone, og makker har doblet opplysende over 2 hjerter. Hva ville du meldt over 3 hjerter fra syd?

Ved flere av bordene gikk meldingene som dette:

Øst har ingenting å høyne med etter å ha doblet opplysende med 13 honnørpoeng og kjedelig fordeling. Likevel ser vi at utgang i spar er meget godt spillbart.

Her følger et mulig meldingsforløp til sparutgangen:

Det er såpass mye å tjene på å melde utgang i sonen at vest rett og slett bør strekke seg til 4 spar selv om han har "bare" ni honnørpoeng. Det er mange minimumshender hos makker som gir godt spill for utgang. Et viktig poeng er at makker ofte har firekorts spar. I så fall har vi nikortstilpasning. Det faktum at motparten melder og støtter hjerter øker også sjansen for at makker ikke har bortkastede poeng i hjerter. 

Som vi ser står utgangen alltid om sparen sitter 2-2. Når sparen er fordelt 3-1 er det fortsatt to sjanser til å vinne utgangen. Enten kan ruteren gi fire stikk, eller så kan kløver knekt være plassert hos nord. Med andre ord er dette virkelig en utgang vi vil være i!

I U21-klassen ble utgangen meldt ved fire av ti bord, mens ni av 22 bord meldte utgangen i U26-klassen. I tillegg ble 4 hjerter doblet ved to bord i U26-klassen. Men samlet sett var det mindre enn halvparten av bordene som meldte utgangen øst-vest.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.