Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Live fra midtkampen

Vi følger dagens andre kamp fra klokka 12.40. Det er ingen norske lag på BBO, men jeg kommer til å legge ut noen spill her etter hvert som resultatene tikker inn.

I åpen klasse møter Norge Ukraina (30.plass), i dameklassen er Portugal (13.plass) motstander, mens veteranene møter Nederland (14.plass).


Espen (til venstre) og Boye er her akkurat i gang med første spill mot Ukraina.

Allerede i kampens første spill fantes det potensial for sving:

3 grand var en populær kontrakt på dette spillet. Selv om du skulle få spar ut, er du fortsatt i live etter at motparten har innkassert alle sparstikkene i og med at farga er fordelt 4-4. For å vinne kontrakten må du imidlertid ta kløverfinessen. Det er normalt å toppslå farga med ni kort til sammen og ess-konge i spissen, men her er det et sannsynlig scenario at syd har vært inne med ei opplysende dobling over 1 kløver, og det kan i så fall sette spillefører på sporet av den vinnende spilleføringa.

I åpen klasse fikk Terje hjem 3 grnad på vests hånd, mens ukrainerne gikk beit. Dermed 10 IMP til Norge. I dameklassen fikk begge bord hjem 3 grand i Norges kamp, mens det ble beit ved begge bord i veteranenes kamp. Der var Norge i 3 grand, mens nederlenderne var i 5 kløver. Begge kontraktene gikk ei beit.

På spill 20 var det mange som ble tatt i sparkontrakt øst-vest:

I åpen klasse ble det buttspill etter at begge bord spilte 2 spar doblet med tre beit for 800 ut. For damene ble det også buttspill, men her etter at syd gikk ei beit i 4 hjerter ved begge bord. i 4 hjerter kan vest få ei ruterstjeling, mens øst får for trumfesset og ess-dame i kløver. I veteranklassen hadde Norge en tier inn på tross av at Nederland fikk hjem 4 hjerter. Peter og Tor hadde nemlig 1100 inn i 3 ruter doblet. Hva tenker du forresten om vests hånd? Ville du åpnet?

Allerede i neste spill kom det mer interessant stoff:

Her er slem godt spillbart øst-vest, men hvilken slem vil du helst være i? Det er dobbeltilpasning i hjerter og ruter, så det er kanskje mest nærliggende å havne i en av disse kontraktene, men 6 grand spilt av vest er faktisk den beste kontrakten. Da har man spar konge beskyttet i utspillet. Om ruteren løser seg med fem stikk, er kontrakten hjemme. Hvis det ikke går, må man skifte fot. Da må man spille på spar ess foran, og samtidig håpe at hjerteren er jevnt fordelt. I så fall er det tolv stikk (ett i spar, fem i hjerter, to i ruter og fire i kløver).

Portugal fant den gode kontrakten 6 grand mot damelaget vårt. med spar ut til esset, kunne man teste begge rødfargene. Etter å ha fått satt opp ett sparstikk, er det nemlig nok at ei av de røde fargene løser seg for fem stikk. Dessverre ble det tapsspill etter at Norge stoppet i 4 hjerter ved det andre bordet. 10 IMP ut.

I åpen klasse ble det buttspill etter at begge bord havnet i 5 ruter på østs hånd med tolv stikk. I veteranklassen ble det 9 IMP ut for Norge da nederlenderne meldte 6 ruter spilt av øst, mens Norge stoppet i 4 hjerter. Denne kontrakten er for det første avhengig av at ikke forsvaret kan hente to sparstikk på direkten. For det andre må trumfen løses uten taper.

I spill 24 var standardkontrakten 3 grand, men som vi ser har både øst og vest trillrunde hender, og dermed begrenset stikkpotensial:

Kontrakten kan med åpne kort alltid vinnes. Med beste motspill blir man muligens avhengig av å spille inn nord i spar etter at de andre fargene er eliminert. Der kontrakten var i vest, og nord valgte å spille ut spar konge eller kløver dame, fikk spillefører en enkel vei til ni stikk. I åpen klasse ble det buttspill etter kløver dame ut fra nord. Ni stikk ved begge bord.

I dameklassen fikk Norge en tier inn etter at fikk kløver dame ut og vant ni stikk i 3 grand. Ved det andre bordet gikk portugiserne beit etter at Gunn Tove fant beste utspill, nemlig ruter 10.

I veteranklassen gikk spillet ut i Norges kamp etter at begge bord stoppet i 2 grand med ni stikk. Etter mitt skjønn er det alt annet enn urimelig å stoppe under utgang med 25 hp til sammen og to helt flate hender. Men etter dette må jeg kanskje revurdere min hypotese om at enkelte av veteranene melder enda hardere enn juniorene?

I spill 30 fikk øst utdelt 8-kortsfarge, og var så heldig  å være giver. Hva ville du åpnet med?

I åpen klasse ble dette et gladspill. Mens Espen og Boye spilte 5 spar i nord med tolv stikk, fikk Allan kjøpe kontrakten i 4 ruter i øst. Der var det kun ei beit, og dermed kan vi notere 10 IMP i den norske kollona. I veteranklassen ble det 9 IMP ut for Norge da nederlenderne faktisk fikk kjøpe kontrakten i 2 ruter. Ved det andre bordet gikk Norge 300 ut i 5 ruter doblet. I dameklassen fikk Norge en firer inn etter at Marianne og Ann Karin fikk spille 5 ruter doblet med 300 ut, mens Gunn Tove spilte 5 spar med elleve stikk.

I kampens nest siste spill fikk Norges lag i åpen klasse et gladspill inn:

Boye spilte 3 grand med ti stikk på syds hånd for 630 inn. Ved det andre bordet fikk Allan og Terje kjøpe kontrakten i 3 kløver. Den kontrakten gikk ei beit, men det ble uansett 11 IMP til Norge. Boye fikk ruter dame ut, men selv med kløver ut står kontrakten siden Boye kan dekke kløver dame med kongen, for deretter å ha stopper på åtteren.

Dette spillet ble prikken over i-en for Norge i en suksesessrik kamp. 49-1 i IMP-score gjør at Norge får med seg nesten 19 VP fra kampen mot Ukraina.

Her er topp 3 i åpen klasse etter dagens to første kamper - Norge leder!

I dameklassen får Norge med seg drøyt 15 vinnerpoeng fra kampen mot Portugal etter IMP-sifrene 37-16, og topp 3 ser i øyeblikket slik ut:

Veteranene gikk dessverre på sitt største tap så langt i turneringa med 10-38 mot mot Nederland. Dermed får de med seg 3,58 VP fra dagens andre kamp. Topp 3 i denne klassen ser slik ut:

Vi har altså alle våre lag på pallen etter dagens to første kamper. Vi får håpe på en god avslutning på dagen sett med norske øyne!


Norges lag i åpen klasse leder EM når det gjenstår syv kamper!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.