Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Kongelig skift

I andre sett av Norges kvartfinale mot Sverige i U26-klassen dukket følgende spill opp.

Christian Bakke spilte ut spar 3 (fjerde høyeste) til makkers knekt og spilleførers ess. Deretter fortsatte spillefører med spar til finesse med tieren. I stikk tre spilte han ruter til knekten og Bakke kom inn på kongen.

Ser du noen beitevariant nå?

Spillefører har vist en sterk semibalansert hånd med langfarge i ruter.

Om spillefører har kløver ess og sekskorts ruter haster det. Så fort han kommer inn kan han forsyne seg med ni stikk (3+0+5+1).

Christian Bakke fant den geniale fortsettelsen av hjerter konge som felte spilleførers single dame. Deretter kunne han ta for knekten før han fortsatte med hjerter gjennom bordet tier. Makker Harald Eide kunne ta beita på ess-ni i hjerter.

Hele spillet så slik ut:

Som vi ser er hjerter konge det eneste kortet som beiter kontrakten. Godt motspill av unge Bakke. Det bor mye bridge i den gutten!


Christian Bakke fant eneste skiften som beitet. Rett og slett glimrende!

Dessverre har det gått tungt for Norge i tredje sett. Sverige leder i skrivende stund settet hele 71-1 og kampen 138-57. Svenskene har spilt soilid og samtidig vært litt heldige på noen spill, mens de norske spillerne ikke har vært nøyaktige nok. Det er en dårlig kombinasjon for oss som følger mesterskapet med norske briller. Det skal nå mer enn et mirakel til for at Norge skal avansere til semifinalen.

Den gledelige nyheten er at de norske jentene leder sin kvartfinale mot USA med 40 IMP når 15 spill gjenstår. Stå på i siste sett!

Resultater kvartfinaler U26

Resultater kvartfinaler Jenter

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.