Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Inntakstrøbbel

Dagens spill dukket opp i kvalifiseringssesjon åtte av U26-turneringa i Ungdoms-EM. Hvilke muligheter ser du i 1 grand etter spar 10 ut til esset? Nord fortsetter med spar dame som han får beholde for, og deretter nok en spar til kongen. Syd følger farge.

Etter meldingsforløpet du ser over ble Harald Eide spillefører i en kontrakt hvor makker Christian Bakke ikke hadde all verdens ressurser å bidra med. Nord åpnet altså med 1 kløver, så vi kan regne med at han har mesteparten av de uteværende honnørene. Dermed vil vi helst spille ruterfarga fra bordet slik at vi får sjansen til å ta finessen gjennom åpneren. Men finnes det noen måte å komme seg inn på bordet?
Den eneste honnøren utenom ruteren er kløver dame. En variant er å spille liten kløver til dama og håpe at esset sitter foran. Du har egentlig ikke noen særlig tro på at dette fungerer fordi nord er favoritt til å ha esset. Et annet alternativ er å legge ned kløver konge fra hånda for å prøve å sette opp kløver dame.
Det haster ikke å stikke for motstanderne. Dessuten skjønner de sannsynligvis at du er ute etter å skape et inntak til bordet. Å spille kløver knekt er noe bedre fordi det kan bli noe mer fristende å stikke denne.
Harald Eide så en annen mulighet. Har du fått øye på den?
Han spilte kløver til nieren i håp om at syd skulle ha tieren. På denne måten kunne han lage et inntak i bordet helt for egen maskin. I parturnering må man ta noen sjanser, og denne gang gikk det fint.
Inne i bordet kunne han ta finessen i ruter for senere å spille hjerter til dama som sto. Dermed ble det totalt ni stikk (1+2+4+2).

Hele spillet så slik ut:

Dette resultatet ble belønnet med 60 % score. Man skulle nesten tro at et slikt krumspring ville gi en enda bedre score, men kanskje var det flere juniorer som fant fram til den aktuelle spilleplanen.


Med en alternativ fargebehandling ordnet Harald et inntak

Kommentarer

Det er interessante poeng. Det finnes flere mulige veier til ni stikk. Hovedpoenget var likevel at man tok en noe anstrengende finesse uten å få kjempegodt betalt. :)

Det er interessante poeng. Det finnes flere mulige veier til ni stikk. Hovedpoenget var likevel at man tok en noe anstrengende finesse uten å få kjempegodt betalt. :)

Det hadde jo vært spektakulært om syd hadde lagt kløver 10 når liten kløver ble spilt mot bordet.

Dersom aust brukar sparkongen i stikk to og dinest spelar ein tridje runde med spar, så må vel motparten skifta hjart for ikkje å laga inntak i bordet. Og det hadde i alle fall eg hatt tungt for, i praksis. Altså kan 9 stikk ha oppstått på fleire vis enn å kappa opp kløvertia.

Totalt 4 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.