Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Godt i gang i Latvia

Ungdoms-EM er nå i full gang i Liepaja, Latvia. 52 par stiller til start i Mix-turneringa som spilles onsdag og torsdag. Alle møter alle over 51 runder á 2 spill.

Følg EM Junior Mix

Sofie Græsholt Sjødal og Christian Bakke har mål om medalje og har fått en fin start. Litt inn i den andre av ti sesjoner ligger de på andreplass med 66 % score.

De to andre norske parene som deltar er Kaja Brekke - Christian Fredrik Johnsen og Sanna Emilie Dybvik Dybdahl - Marius Dalemark Austad. Alle fire er i alderen 12-14 år og møter mange konkurrenter som har spilt en god del lengre.

Vi kan nok ikke forvente topplasseringer denne gang, men i Ungdoms-EM får de verdifull erfaring og forhåpentligvis gode opplevelser. Det er en stor fordel å starte så tidlig om man ønsker å bli god i bridge!

Før avreise til Latvia hadde de fire sistnevnte spillerne en liten pre-camp hjemme hos Vegard Brekke og Turid Bones, foreldrene til Kaja. Alle spillerne bor på forskjellige kanter av landet og ikke alle får sjansen til å møte jevngamle i sine respektive bridgeklubber. Derfor er det stas når de samles for å delta på et mesterskap sammen. 


Pre-camp: De siste forberedelsene for en spent gjeng ble gjort hos familien Brekke/Bones. Fra venste Kaja, Sanna, Christian Fredrik og Marius.

Da vi hadde tidlig ankomst til Liepaja i går fikk vi sjansen til å være turister noen timer før det bar videre på åpningsseremoni. Det ble tid til en runde i byens handlegater etterfulgt av en tur på stranda. Kun de aller tøffeste hoppet uti. 

Etter seremonien fikk de norske spillerne sjansen til å ta et slag bridge i spillesalen. Det er alltid greit å bli litt varm i trøya før selve mesterskapet starter. For de fleste var det en stund siden sist man hadde spilt med skjermer, så det var greit å få repetert det også.

 
Generalprøve: Kidsspillerne fikk testet spillelokalene kvelden før det hele braket løs. Her ser vi fra venstre Sanna, Kaja, Marius og Christian Fredrik.

Nå er vi altså i gang for fullt. Jeg følger mesterskapet på nært hold og vil komme med jevnlige oppdateringer. Forhåpentligvis produserer de norske mange gode spill som det er verdt å skrive hjem om.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.