Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Følg Junior-NM!

Siste post på programmet ved enden av en tidagersperiode i bridgens tegn i Vestfold er NM for juniorpar og Norgescup som arrangeres på Aarholttunet i Stokke fredag 12. og lørdag 13.juli. 21 par stiller på startstreken i NM, mens syv par deltar i Norgescup.

I feltet er det god blanding av juniorer med alt fra landslagsspillere som nylig har deltatt i Ungdoms-EM til debutanter. Norgescup er ei turnering med færre spill. Med andre ord et flott supplerende tilbud til ferske juniorspillere!

Live resultater

Vi skal se på et spill som dukket opp i lørdagens andre runde:

Hva ville du meldt i syd med følgende hånd over sperreåpning 4 ruter fra vest?

Du har en del kort og en høvelig bra hjerter, men samtidig ei relativt balansert hånd og kun 5-kortsfarge. Det er litt passivt å passe og opplysende dobling er heller ikke rosenrødt. Hva om makker melder 4 spar med for eksempel 4-korts spar og tre hjerter?

Ida Øberg valgte å doble opplysende på syds hånd, og fikk se makker hoppe til 6 kløver før det gikk pass rundt.

Hele spillet så slik ut:

6 kløver er ei praktisk melding i et meldingsforløp som dette. Spilleføringa var en formalitet. Ruter ess i utspill kunne Thea Indrebø stjele på hånda. Deretter fulgte kløver til esset, kløver konge og kløver til dama. Etter at trumfen var rensket var det bare å gå løs på hjerteren. Vest måtte få for dama tredje, men håndas spartaper forsvant senere på godspilt hjerter i bordet.

1370 ga alenetopp til landslagsjentene.


Thea gjorde et praktisk hopp til 6 kløver og ble belønnet med topp på spillet.

Ida hadde virkelig ei vanskelig melding i syd over 4 ruter fra Marius Dalemark Austad i øst. Det er mange tapere på hånda, og det kan tale imot 4 hjerter. Samtidig er det som ikke gjør det så fristende å doble at både lengden og kvaliteten på majorfargene er såpass forskjellig. 

Dobling er dog mer fleksibelt enn 4 hjerter. Det er jo sjelden vi skal spille motspill mot 4 ruter doblet, men helt umulig er det ikke. Om nord har en flat hånd med litt i bidra med i motspillet kan det være aktuelt å passe ut makkers dobling. Doblinga åpner også for både kløver- og sparkontrakt.


Ida valgte å doble opplysende i en litt vanskelig posisjon.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.