Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Et innblikk i morgenkampen (oppdatert)

Andre dag av VM åpnet med storseier for vårt lag i åpen klasse, mens damene vant sin kamp med ett IMP og veteranene tapte med tolv IMP. Norges lag i åpen klasse kunne følges direkte på BBO. Du kan lese om noen av spillene fra den kampen under resultatrapporten.

Her følger resultatene i morgenkampen og stillinga etter runde 4:

Åpen klasse:

Norge - Egypt 17,03 - 2,97 (IMP-score: 53 - 21)

 

Dameklassen:

Norge - New Zealand 10,31 - 9,69 (IMP-score: 32 - 31)

 

Veteranklassen:

Norge - Polen 6,72 - 13,28 (IMP-score: 21 - 33)

 

Det dukket som vanlig opp mange interessante spill. Her følger et utvalg av dem:

 

I spill 21 åpnet Nils med 1 ruter (11-15 hp, minst én ruter) i øst. 1 hjerter fra Ulf var tvetydig, enten minst 4-korts spar eller kunstig utgangskrav. Nils hoppet til 2 spar for å vise ei ordinær hånd med 4-korts spar. Ulf lukket så meldingsforløpet med 3 grand. Utspillet var kløver 7, som gikk via knekten til esset. Syd fortsatte med kløver som gikk til åtteren i bordet. Liten ruter fra bordet ble stukket av syd med knekten. Han skiftet til hjerter, som gikk til kongen i nord. Fortsettelsen var en ny hjerter til åtteren og tieren. Ulf hadde nå sikret åtte stikk (2+2+1+3). Første sjanse til å skaffe det niende var ruterfinessen. Da den gikk bra, og farga i tillegg satt 3-3, ble det ti stikk i kontrakten.

Da Egypt stoppet i 1 grand ved det andre bordet etter at øst passet i åpning, ble det syv IMP til Norge. Det er litt en smakssak og et stilspørsmål om man åpner eller ikke på østs hånd. Mange velger å passe med såpass kjedelig fordeling og bare 11 hp, men mellomhonnørene i spar og kløver har en kompenserende verdi.

I neste spill fikk ikke egypterne satt på bremsene før de var havnet på utgangsnivå i ruterkontrakt:

2 kløver var sterkt, 2 ruter avventende og 3 ruter naturlig. Det kunne se ut som nord og syd ikke var helt samstemt om betydninga av de videre meldingene i og med at de endte i ruterkontrakt i stedet for kløverkontrakt.

Nils og Ulf fikk maksimalt ut av motspillet. Merk at ruterkontrakten havnet i nord etter nords kunstige svar på den sterke åpninga 2 kløver. I kløverkontrakt er det mer prekært å få hentet sparstikkene enn det er i ruterkontrakt. Men Nils fant spar ut mot 5 ruter, og dermed fikk de startet motspillet med å hente to sparstikk. Deretter tok Ulf for kløver ess før en kløver til stjeling fulgte. Nils fridde seg i trumf, og uten inntak i bordet måtte spillefører også gi bort stikk for hjerter konge selv om den satt i kutt. Dermed ble det hele tre beit og 150 inn for Norge.

Ved det andre bordet stoppet Allan og Terje i 4 ruter:

Etter en feil i motspillet gikk denne kontrakten til slutt hjem. Vest startet med tre runder ruter til stjeling. Terje Aa tok dereter ut trumfen i tre runder før han spilte kløver konge. For å beite kontrakten må vest lasjere. Da han stakk og kløver dame kom på fra øst, hadde Terje plutselig inntak til en bråte med kløverstikk i bordet og fikk dermed saket hjerter dame. Syv IMP til Norge.

I spill 29 meldte Nils og Ulf seg opp i en hardmelt utgang:

Hjerter konge i utspill vant Nils med esset, før en spar til dama og kongen fulgte. For å beite kontrakten må nord nå spille ruter gjennom spilleførers ess-dame for å etablere ruterkongen hos makker.

Nord var imidlertid fristet til å få ei stjeling i hjerter, og spilte dermed hjerter til makkers dame. Problemet var bare at makker ikke hadde flere hjerter å spille. Syd fridde seg med en trumf, og da den satt 3-2 var utgangen hjemme. Motparten kunne ikke få mer enn ett trumfstikk til. Nils presset bare høye hjerter. På håndas femte hjerter forsvant rutertaperen i bordet. Syd kunne trumfe når han ville, men bordets siste trumf kunne brukes til å trumfe ruter dame. Dermed ti stikk og ti IMP til Norge da Egypt stoppet i delkontrakt ved det andre bordet.

Det var noe grums fra det norske laget i denne kampen, men det var også såpass mange gladspill at Norge fikk med seg drøyt 17 vinnerpoeng fra oppgjøret mot Egypt. Dermed startet dagen med et strålende resultat for vårt lag i åpen klasse, og laget henger virkelig godt med i kampen om plass i sluttspillet. Også damene er innenfor kvalikgrensa, mens veteranene har noen poeng opp til streken.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.