Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Det nærmer seg VM i Kina!

VM for nasjonslag i den kinesiske byen Wuhan nærmer seg med stormskritt. I midten av neste uke setter den norske delegasjonen kursen østover. Etter en lang reise blir det et par dager å vende seg til en tidsforskjell på seks timer. Selve spillinga starter søndag 15.september.

Vi har ikke vært bortskjemt med norsk VM-deltakelse de siste ti årene. Veteranlaget ble nummer fem i Chennai i 2015, men utenom dette har ikke Norge vært representert i VM siden laget i åpen klasse deltok i São Paulo i 2009, den gang som regjerende europamestere.

Takket være fjorårets jubeldager i EM i Ostende, hvor Norge gikk til topps i åpen klasse, hentet hjem bronsen i dameklassen og ble nummer seks i veteranklassen, er vi kvalifisert for VM-deltakelse i alle de tre nevnte klassene i årets VM.


Det norske laget som vant EM-gull i Ostende i 2018: Fra venstre Espen Lindqvist, Terje Aa, Allan Livgård, Christian Vennerød (NPC), Sten Bjertnes (coach), Boye Brogeland, Nils Kvangraven og Ulf Tundal.

I hver av klassene er 24 nasjoner kvalifisert, hvorav åtte kommer fra Europa. Mesterskapet starter med grunnspill der alle møter alle. Det er 16 spill i hver kamp, og de syv første dagene spilles det tre kamper daglig. Grunnspillet avsluttes med to kamper søndag 22.september.

Deretter går de åtte beste lagene videre til sluttspillet, som starter dagen etter. Både kvartfinalene, semifinalene og finalene går over 96 spill. Sluttspillskampene spilles over seks sett sett med 16 spill i hvert sett, og antallet spill per dag er 48. Finalene spilles fredag 27. og lørdag 28.september. Forhåpentligvis blir Norge representert i én eller flere av disse!

Jeg kommer til å ha rollen som kaptein (NPC) for veteranlaget under mesterskapet i Kina, men vil også være den som oppdaterer dere med spill, historier, resultater, statistikk, bilder og annet stoff fra mesterskapet.

Vi starter med litt forhåndsstoff allerede nå. I løpet av de neste dagene vil jeg presentere de tre norske lagene. Du skal også få et innblikk i hva kapteinene tenker om det forestående mesterskapet, og jeg vil etter hvert driste meg til å komme med forhåndstips. I tillegg skal vi koste på oss å mimre litt over tidligere norske prestasjoner der et tilbakeblikk på fjorårets mesterskap i Ostende vil være blant høydepunktene.

Jeg håper du vil ha glede av å følge VM for nasjonslag i Kina her på Mesterskapsbloggen. Forhåpentligvis blir det også mye å glede seg over sett med norske øyne!

Det blir direkteoverføringer på Bridgebase Online (BBO). Jamfør den nevnte tidsforskjellen starter kampene henholdsvis 05:00, 08:30 og 11:10 norsk tid.

Her er noen relevante lenker:

Mesterskapets hjemmeside

GeOs blogg

Nils Kvangravens blogg

Bridge i Norge (her vil det etter hvert komme en egen mesterskapsspalte)

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.