Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Viktig seier for veteranene

Før kamp 12 lå Norge på 3. plass i veteranklassen, 6 VP foran Polen på 4. plass. Dagens siste motstander var nettopp Polen, og derfor var det viktig med en god kamp. De norske veteranene vant til slutt 44-26 og får med seg 14,60 VP. Allerede i første spill tok Norge ledelsen 11-0, etter at polen gikk beit i en slem. På spillene etter vant Polen tilbake en utgangssving, og etter 6 spill stod det 12-12. Så fant Peter frem tryllestaven og fikk lurt hjem en utgang:

 

Vest spilte ut ruter 10 til syds knekt. Peter fortsatte med ruter ess, der øst kastet en kløver. Så fulgte kløver til damen og spar til Peters dame og vest stakk med kongen.

På neste ruter fikk øst problemer med å kaste, som valgte å hive fra seg enda en kløver. Dermed kunne Peter innkassere 4 kløverstikk, 3 ruterstikk og 2 hjerterstikk for +600 og 12 IMP til Norge.

På spillet etter kom polakkene på andre bordet i nok en 3NT, etter å ha tatt i litt i meldeboksen.

Tolle spilte ut hjerter 5 (svensk fordeling), og nå var polakken redd for at øst kom inn på hjerter konge og skiftet til spar, og kunne sette opp 3 sparstikk, hjerterstikk og ruterstikk. Derfor stakk polakken opp med esset (Leif-Erik la styrke) og spilte kløver til damen som vant stikket. I stikk 3 fortsatte han med ruter konge, som øst stakk med esset. Nå kom det ny hjerter fra øst, og plutselig måtte polakken gjøre rett i hjerter for å vinne kontrakten!

Han gikk opp på damen, og da kunne motparten ta 4 hjerterstikk for en beit. Slipper han derimot utspillet, vil han ikke ha noen problemer med å vinne kontrakten.

5 IMP til Norge da Tor og Peter spilte 3 kløver med 10 stikk på andre bordet.

På spill 12 kom det nok en nok en storsving for Norge:

Peter balanserte i 3 kløver, og Tor meldte kanskje litt hardt da han hoppet rett i 5 kløver, men kortene passet perfekt sammen, slik at det kun var to rutertapere. +600 for Norge i åpent rom.

I lukket rom doblet Polen brødrene Stabell i 2 spar. Nord spilte ut liten spar til kongen i øst, som felte knekten i syd.

Tolle fortsatte med hjerter til syds ess, som skiftet til ruter dame. Nå var Tolle trygg på minst 8 stikk da han fortsatte med spar dame, og det endte til slutt opp med 9 stikk og +570 og 15 IMP!

Norge vinner til slutt 44-26 og har i øyeblikket 13,53 VP ned til 4. plassen.

 

Sammenligning etter kampen mot Polen.

I morgen venter England og Nederland, før det blir en viktig BBO-kamp mot lederne Frankrike!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.