Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger damene og veteranene

Mens laget i åpen klasse spiller på BBO, følger vi også med på damene og veteranene. De har alt å spille for! Etter at damene gikk på stortap mot Skottland, er plutselig VM-plassen i fare. Men det er såpass jevnt at medalje fortsatt er mulig med en god avslutning.

Forhåpentligvis kommer de norske jentene inn i en god stim mot Island. Det norske laget stiller med Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding nord-syd i åpent rom, mens Torild Heskje og Gunn Tove Vist skal forsvare de norske fargene i lukket rom.

Veteranene fikk altså en storseier i dag tidlig, og med det ser de ut til nærmest å ha sikret VM-plassen. Det er heller ikke langt opp til medalje. I dagens andre kamp er Spania motstander. Norge stiller med Tor Bakke og Peter Marstrander øst vest i åpent rom, mens brødrene Mæsel spiller i lukket rom.


Et oversiktsbilde fra spillelokalet hvor det kjempes om EM-medaljer og VM-billetter blant damene og veteranene.

Spill 19 var det første som ga mange IMP inn for Norge:

Gunn Tove spilte hjem 4 hjerter i øst, mens islendingene stoppet i 2 hjerter ved det andre bordet. 11 IMP til Norge. Også i veteranklassen ble det en stor sving inn. Her fikk Peter Marstrander hjem 4 hjerter, mens spanjolen gikk beit ved det andre bordet. 12 IMP til veteranene.

I spill 22 fikk damene en ny sving inn:

I åpent rom spilte Ann Karin 5 kløver doblet med elleve stikk for scoren 550, mens islendingene gikk beit i 6 ruter ved det andre bordet. I veteranklassen ble dette buttspill etter 3 grnad i nord med elleve stikk ved begge bord. Merk at det er essensielt å ha kontrakten i nord. Om syd blir spillefører, og vest finner spar ut, blir det beit i kontrakten. Med sparutspill fra øst er det ingen fare siden nord da får dobbelstopper i spar.

Veteranene åpnet kampen bra. Riktignok tok spanjolene ledelsen med en ellever inn i første spill. Men de norske veteranene hadde så flere fine spill på rappen, og ledet 28-11 etter syv spill. Dessverre kom spanjolene sterkt tilbake, og etter spill 11 tok de ledelsen 31-28.

Spill 26 var et potensielt svingspill:

For damene ble det 14 IMP inn da Torild ble doblet i 6 hjerter i vest. Tolv stikk ga scoren 1660. Da islendingene stoppet i 5 hjerter ved det andre bordet, ble det 14 IMP inn til damene. Veteranene hadde dessverre slemsving ut etter at Tor og Peter stoppet i 5 hjerter.

Damene fikk en utgangssving ut på følgende spill:

Norges damelag gikk to beit i 3 grand, mens islendingene fikk to overstikk ved det andre bordet. Dermed 14 IMP ut.

De norske damene ser likevel ut til å gå mot storseier! Og dermed er de med for fullt i kampen om bronsen. Etter 14 av 16 spill leder Norge 66-26, og er i skrivende stund er Norge nummer tre!

Veteranlaget har dessverre kollapset, og ligger under med IMP-sifrene 29-56 mot Spania før de to siste spillene. På spill 29 hadde også veteranlaget utgangssving ut.

Norge var oppe på tredjeplass i en tidlig fase av kampen, men i skrivende stund har de 15 VP opp til pallen. Avstanden ned til niendeplassen ser (foreløpig) betryggende ut. Den er i skrivende stund på drøyt 12 poeng.

Til slutt endte det med følgende resultater:

Dameklassen: Norge - Island 17,97 - 2,03

Veteranklassen: Norge - Spania  3,74 - 15,26

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.