Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger Norge på BBO!

Norge møter Frankrike til BBO-overført kamp i åpen klasse klokka 16.10. Jeg kommer til å følge kampen, og vil legge ut noen spill her etter hvert.


Nils og Ulf spiller i åpent rom, og møter Bessis og Volcker.


I lukket rom spiller Espen og Boye. De møter Lorenzini og Rombaut.

Kampen startet med to buttspill, før det ble sving i spill 3:

Boye og Espen kom ikke med i meldingsforløpet etter 1 grand fra syd. Nord overførte til spar, og ingen hadde noe å tilføye. I den kontrakten ble det akkurat åtte stikk. Øst-vest har god tilpasning i kløver, men i 3 kløver blir det etter alt å dømme beit.

Ved det andre bordet gikk meldingsforløpet annerledes:

Etter 1 ruter (presisjon) fra Ulf i syd, gikk vest innpå med 1 grand. 2 kløver fra Nils viste begge major. Det er uvisst hva 2 spar fra øst viste, men etter alt å dømme var øst-vest på tur til 3 kløver. Ulf hadde imidlertid gode kort, og det var opplagt å være med siden han hadde tilpasning i hjerter. 3 hjerter var ikke mulig å vinne, og aktuelt ble det to beit. Dermed fem IMP til Frankrike.

Allerede i neste spill kom Norge heldigvis på pairet:

På tross av sur sits i spar, var det mulig å vinne kontrakten. Ulf fikk bra dreis på spilleføringa etter ruter ut til dama. Han fortsatte med en hjerter til dama og kongen. Øst fortsatte med kløver, som gikk via Ulfs dame til vests konge. Ny kløver gikk via tieren til esset. Deretter tok Ulf to høye trumf fra hånda. Da sitsen kom for en dag, spilte Ulf ruter til esset, og sendte hjerter knekt av gårde. Øst la liten, og Ulf slapp en minortaper fra hånda. Hjerter 10 fikk også beholde stikket, før nok en hjerter tok med seg esset fra øst. Ulf trumfet, og vest kunne gjøre hva han ville. Med bordets hjerter godspilt, var det ikke mer enn et trumfstikk for forsvaret.

Ved det andre bordet var kontrakten den samme, men franskmannen valgte en annen spilleplan som ikke førte fram da trumfen satt surt. 13 IMP til Norge!

Spill 20 ga forøvrig utgangssving inn både for damene og veteranene også. Det var henholdsvis Marianne Harding og Peter Marstrander som spilte hjem kontrakten for våre to andre lag, mens deres respektive motstandere gikk beit. Dermed ble det altså 13 IMP til Norge i alle tre klasser på dette spillet. Akkurat slik vi liker det!

Neste sving av betydning kom på spill 24:

Etter 1 hjerter fra Espen, meldte syd inn 1 spar. Boye kunne meldt 2 kløver for å vise en god løft i hjerter, og fikk dermed vist omtrent 5-8 hp ved å melde 2 hjerter. Espen nøyde seg med en invitt, og da slo Boye naturlig nok av. I 3 hjerter var det to tapere i hver av de røde fargene. Dermed ni stikk.

Dessverre var det de samme stikkene i grand-kontrakt, og franskmennene fikk faktisk meldt denne utgangen etter at Bessis oppvurderte østs hånd til en 20-21-NT. Volcker i vest tok seg ikke bryet å søle etter 5-kortsfarge i major hos makker. Han tenkte nok at veien ofte kan være kortere til ni stikk i grand enn ti stikk i majorkontrakt når han har ei trillrund hånd:

Etter ni stikk i 3 grand ble det 6 IMP til Frankrike.

I veteranklassen ble det buttspill da begge bordene fant 3 grand, mens de norske damene tjente 4 IMP på spillet etter at Gunn Tove spilte 3 grand med ti stikk, mens Marianne gikk 300 i beit i 2 spar doblet ved det andre bordet.

Allerede på neste spill ble det en ny sekser til Norge:

Franskmennene meldte seg opp i 3 grand på vests hånd. Nils hadde tidenes enkleste utspill, og innkasserte raskt fem kløverstikk og sikret beit i kontrakten før spillefører kunne kreve resten.

Ved det andre bordet stoppet Espen og Boye i 3 hjerter. Her måtte Espen spille godt for å vinne kontrakten, og det gjorde han heldigvis!

I spill 26 fikk nord utdelt voldsomt gode kort:

I åpent rom spilte Nils 4 spar med elleve stikk. Over vests ruteråpning doblet han først opplysende, før han lukket meldingsforløpet med 4 spar i neste melderunde.

I lukket rom sørget Boye for at det ble mer action. Han satte nemlig motparten under press ved å åpne i 3 ruter i tredje hånd. Nord startet med å doble, og over 3 hjerter fra syd, meldte han 4 ruter. Syd slo av i 4 hjerter, men nord gikk på enda en gang med 4 spar. Nå kom det en lang tenkepause fra syd før han meldte 5 kløver. Nord-syd fikk så satt bremsene på med nød og neppe, og stoppet i 5 hjerter. Selv om det sitter fint, er det beit i denne kontrakten med beste motspill.

Boye spilte ut ruter ess. Espen må legge kongen for å beite kontrakten. Aktuelt la han liten, og Boye skiftet til kløver i stikk to. Med det bevarte spillefører kontrollen, og med den meget gunstige trumfsitsen, ble det ikke mer enn en kløvertaper og en rutertaper. Dermed uavgjort spill, selv om kontraktene (og veiene til disse) var helt forskjellige.

Det var flere spennende spill underveis her, men vi rekker rett og slett ikke å ta med alle!

Før siste spill ledet franskmennene med 1 IMP. Kampens siste spill, så over hodet ikke ut til å være flatt:

I lukket rom fikk Boye doblet en kontrollmelding i ruter da nord-syd begynte å legge opp løype mot slem. Da kontrakten til slutt ble 6 hjerter i nord, spilte Espen dermed ut en liten ruter. Med alt annet ut er det tolv enkle stikk. Da kan spillefører trekke ut trumfen, ta for ess-konge i kløver, for så å spille bordet inn på ruter ess og kaste en spar på det siste kløverstikket. Med ruter ut ble bordets inntak borte, og dermed hadde ikke spillefører kommunikasjon til å få tak i det siste kløverstikket. Da var det ikke annet å gjøre enn å spille spar knekt i stikk to, og forsøke å gjøre riktig i den farga. Spillefører spilte spar knekt, og tenkte seg om ei stund før han gikk opp på kongen. Nå kunne Espen stikke med esset, og det ble ei beit.

Ved det andre bordet ble kontrakten den samme. Franskmannen i øst tenkte seg godt om før han skulle spille ut. Da valget falt på spar ess, var jubelen stor ved det norske bordet i som fulgte kampen på BBO like utenfor spillelokalet. Da var det tolv enkle stikk å innkassere for Nils, og Norge fikk 14 IMP inn på det siste spillet!

35-22-seier gjør at Norge får med seg 13,52 VP fra dagens siste kamp. Herlig med ei god avslutning!

Kommentarer

På spill 19 kunne man spille hjem kontrakten ved å legge ned ruter ess i stikk 2 følgt av ruter til stjeling. Med hjerter dam i utspillet så er man nødt til å spille ruter til stjeling hver gang man er inne i sør, og når man er inne i nord spiller man trumf. Da har man akkurat nok inntak til å etablere stikk på den 5te ruteren. Aktuelt ble det spilt spar i stikk to og da var man nødt til å løse kløveren selv.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.