Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vennerøds gutter cruiser videre

Det åpne laget fortsetter sin seiersmarsj og slår et godt islandsk lag med 9 imp i kamp 5. Det var en tett og jevn kamp fra legge lag, og med den nye VP-skalaen er det da viktig å komme seirende ut. Det klarte Norge, og coach Geo Tislevoll var veldig fornøyd med at Norge vant mange småimp på overstikk i kontrakter. Laget er nå på 2. plass i sin gruppe med et snitt på nesten 15 VP. Ned til 10. plassen som betyr tidlig hjemreise er det nå rundt 25 VP. 

Damelaget vinner enda en kamp og viser at kampen mot Italia i går bare var et unntakstilfelle. Irland har overrasket alle og ligger godt an i dette EM, men mot Norge ble det tap med 5 imp. Opp til 6. plassen er det nå ca 11 VP for de norske damene, og det er det absolutt mulig å ta igjen. 

Seniorene lå lenge godt under mot Bulgaria i deres sjette kamp, men en god avslutning gjorde at det bare ble et 2-imps-tap. De ligger nå på 9. plass, men det er tett som haggel oppover, så muligheten for å klatre er gode. De har også bare møtt gode lag til nå, så snart kommer det enklere motstand. Ned til 11. plass er det ca 7 VP. Det er viktig å komme topp ti for å kvalifisere seg til finalespillet.

Resultater:
Åpen: Norge - Island 12,55 - 7,45 (27-18)
Damer: Norge - Irland 11,48 - 8,52 (32-27)
Senior: Norge - Bulgaria 9,39 - 10,61 (24-26)

Tor Bakke og Arve Farstad hadde et flott meldingsforløp i kampen mot Bulgaria:

Syd (Arve) Vest Nord (Tor) Øst
1 spar 2 kløver 2 hjerter pass
3 spar (kortfarge) dobler 4 kløver (cuebid) dobler
4 ruter (cuebid) pass 6 hjerter pass
pass pass    


Etter Arves hopp til 3 spar som viste singel spar og tilpass til hjerter kunne Tor i Nord se at her var det supertilpass. Han kontrollmeldte 4 kløver før makker viste rutercue. Tor "visste" nå at Arve hadde AK i ruter og god hjertertilpass. Dermed var det sannsynligvis bare en spartaper, så for å gjøre det enkelt hoppet han bare til 6 hjerter. Den kontrakten var det ikke mulig å bete, og 13 imp i riktig kolonne da bulgarene stoppet i 5 hjerter på det andre bordet.

Terje Lie og Nils Kåre Kvangraven kom ikke i 6hj etter følgende meldingsforløp:

Syd (Terje) Vest Nord (Nils Kåre) Øst
1NT pass 2 ruter (overføring til hjerter) pass
2 hjerter pass 4 kløver (kortfarge) pass
4NT (spm etter ess) pass 5 ruter (ett ess) pass
5 hjerter p. r.  


Terjes 1NT-åpning er kanskje ikke alles favoritt, men den single sparkongen er ofte et hold og hånda er innenfor styrkemessig. Når Nils Kåre hoppet til 4 kløver og viste kortfarge etter å ha overført vokste Terjes hånd inn i himmelen. Ingenting bortkastet i kløver, god trumfstøtte og en sekskortsfarge som gir mye stikk er rent snadder. 

Men nå ble Terje litt ivrig og gikk rett i Blackwood. Etter svaret fra makker visste det seg at de manglet to ess! Makker kan nemlig ha singelton i kløver, og da tar motparten de to første stikkene. Dermed ble det buklanding i 5 hjerter. Jeg spurte Terje om en forklaring og fikk dette svaret: "Min 4NT var forhastet, men jeg ble blind på at kortene mine passet så godt. Om jeg i stedet hadde meldt 4sp (cuebid) ville makker meldt 5 kløver som viser renons, og vi ville kommet i 6 hjerter. Men det var ikke i mine tanker at makker bare hadde ett ess først".


Terje Lie (midt i bildet) hadde det for travelt med å melde Blackwood!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.