Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Resultater fra runde 14

Det norske damelaget vant det BBO-overførte oppgjøret mot Skottland i runde 14 med 11 IMP. Laget i åpen klasse gikk dessverre på et nytt stortap, denne gang mot GeO Tislevolds New Zealand. GeO sto riktignok over dennne kampen. Norge er med det utenfor topp 8 idet det gjenstår ni runder. Veteranlaget tapte sin kamp mot USA 1 knepent.

Åpen klasse:

Norge - New Zealand 3,27 - 16,73 (IMP-score: 22 - 52)

 

Dameklassen:

Norge - Skottland 13,04 - 6,96 (IMP-score: 47 - 36)

 

Veteranklassen:

Norge - USA 1 8,52 - 11,48 (IMP-score: 25 - 30)

GeO har skrevet om et spill fra kampen på sin blogg

Her er noen flere spill som dukket opp i løpet av runden:

Hva ville du åpnet med i øst?

Er hånda for god for åpning 3 kløver? Hvis ja, betyr det i så fall at man må åpne på 1-trinnet?

Gunn Tove Vist valgte å åpne med 3 kløver, men sa etterpå at hun egentlig mente at hånda var hakket for spillesterk til det. 4 kløver var ikke et alternativ da det viser hjerter, og 5 kløver bør neppe være et alternativ heller. Etter mitt skjønn bør det vise bedre/lengre farge.

Syd sa pass over 3 kløver, og deretter hoppet Torild Heskje til 4 hjerter. Det fikk hun spille, men måtte dessverre gå beit da nord fant ruter ess ut fulgt av kløverskift. Syd kunne stjele og deretter innkassere spar ess. Nord måtte etter hvert få ett trumfstikk, og med det ble det ei beit i kontrakten.

Ved det andre bordet åpnet Paula Leslie med 3 kløver i likhet med Gunn Tove. Marianne Harding gikk inn med 3 spar. Samantha Punch i vest valgte en annen endestasjon enn Torild gjorde. Hun fant det ikke nødvendig å introdusere hjerterfarga med såpass god tilpasning i kløver. Hun hoppet i stedet til 5 kløver. Det fikk hun spille, og alt motparten kunne få tak i mot den kontrakten var to majoress.

Revansjen skulle komme noen spill senere. Da var det nemlig Norges tur til å få utgangssving inn. I lukket rom meldte Torild og Gunn Tove seg opp i 3 grand med førstnevnte som spillefører i vest:

Torild fikk ruter 8 ut fra nord. Siden de spilte invittutspill, kunne Torild konkludere med at ruter dame var i syd. Nord ville spilt en mindre ruter om hun hadde hatt ruter dame. Dermed stakk hun med kongen i bordet for å få spilt kløver mot hånda. Syd dekket tieren med kongen og spillefører stakk med esset. Deretter ny kløver til bordet som fikk beholde stikket før Torild så godspilte farga. Inne på kløver dame skiftet nord til spar 8. Torild La liten i bordet, og syd vant med kongen.

Nå var hjerterskift nødvendig for å holde nede på ni stikk. Om ikke hjerter esset presses ut, har spillefører forbindelse til å hente to sparstikk. Syd skiftet til hjerter, og Torild vant med esset i bordet. Fortsettelsen var ruter 10. Dama kom på, og Torild kunne hente sine ni stikk (1+1+3+4).

Ved det andre bordet gikk meldingsforløpet noe annerledes:

Marianne Harding åpnet med 2 ruter, Ekrens, som viser minst 4-4 i major, i syd. På systemkortet står det at åpninga viser fra 3-10 hp og er posisjons- og soneavhengig. Muligens lover det litt mer enn 3 hp i sonen og muligens lover det også minst ni kort i major.

Motparten endte til slutt opp i 3 grand. Etter makkers hjerterpreferanse falt valget av utspill på hjerter 4. Dermed ble Paula Leslie satt under mer press enn Torild i spilleføringa. Hun lasjerte hjerteren to ganger. Etter å ha vunnet den tredje hjerterrunden med esset, fortsatte spillefører med kløver 10 fra hånda. Kløveren kommer man ikke utenom for å komme til ni stikk, og den naturlige måten å spille farga på er å ta dobbeltfinessen.

Marianne dekket tieren med kongen, og dermed var det klart for spillefører at hun hadde fire kløverstikk. Om man legger til to majoress og to ruterstikk kommer man til åtte, men fortsatt mangler det ett. Hvor skulle det komme fra?

Ann Karin Fuglestad vant den andre kløverrunden, og skiftet til spar 8. Det er nå kartlagt at syd hadde kun ett honnørpoeng i hjerter. Dermed tyder vel det meste på at hun må ha spar konge. Hun åpner vel ikke med Ekrens med kun ett honnørpoeng til sammen i majorfargene?

Om man slipper sparen til kongen får man satt opp ett ekstra sparstikk, med da kan syd innkassere forsvarets femte stikk for hjerter knekt. Dermed er den reelle sjansen man kan spille på å finne ruter dame. Med ette ekstra ruterstikk er man i havn i 3 grand.

Selvsagt er det naturlig å spille på at den av motstanderne som ikke har vist begge major, har ruter dame. Etter å ha stukket med spar ess og kløver 9, spilte Paula ruter til esset i borrdet, og hentet de to siste kløverstikkene. Dernest spilte hun ruter knekt fra bordet i 3-kortsposisjonen, som hun la tieren på. Marianne vant stikket med dama og kunne så innkassere ett stikk i hver av majorfargene for to beit. 13 IMP til Norge etter 600 inn i 3 grand i lukket rom og 200 i beit i åpent rom.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.