Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Presentasjon av U26-laget

Det åpne U26-laget, består for første gang av 50% jenter, med Ida og Agnethe som har kommet fra jentelaget og Sofie som har spilt på U26-laget siden 2019. Dette er en positiv utvikling etter at forrige mesterskap var første gang Norge stilte med jenter på et U26-lag i EM eller VM. De tre andre spillerne er Marius, Markus og Nicolai. Alle spillerne har vært med på de norske landslagene før, men for fem av spillerne blir det første gang i U26-klassen. Det er vanskelig å spå hvordan det kommer til å gå, da det er lenge siden forrige mesterskap på grunn av pandemien, men målet er helt klart en topp 6-plassering som gir VM-plass, så får vi se om laget kan være med å kjempe om edelt metall.

 

Agnethe Hansen Kjensli, 24 år og representerer Nesodden BK

Foto: EBL

Agnethe begynte å spille bridge i 2015 og var med på jentelandslaget allerede sommeren 2016. Hun var fast spiller på jentelaget før hun i år for første gang skal spille på det åpne U26-laget. I 2018 ble hun europamester i åpent par for jenter under 26. Suksessen fortsatte i 2019 da hun tok sølv i NM damelag og ble beste damepar på butleren, vant nordisk for jenter under 26 og spilte seg til NM finalen for klubblag. Året ble toppet med sølv og gull i åpent VM for jenter under 26, par og lag. Nå er hun klar for å prøve seg i U26-klassen, sammen med Sofie.  

 

Sofie Græsholt Sjødal, 20 år og representerer Nesodden BK

Foto: WBF

Sofie begynte å spille bridge da hun var åtte år gammel, og spilte på jentelandslaget fra 2013-2018. Sesongen 2018-2019 var Sofies beste sesong så langt. Det startet med at hun ble dobbel europamester, i klassene U26 mix og U26 jenter sommeren 2018. Videre fortsatte det med sølv i NM damelag, gull i nordisk U26, og plass i lagfinalen. Sesongen ble avsluttet med et sølv og et gull i åpent VM for jenter. I 2019 var hun den yngste spilleren som hadde spilt på det norske U26-laget, en rekord som blir slått betydelig i år. Dette blir hennes andre EM for U26-laget, og hun skal i år spille med Agnethe.

 

Ida Marie Øberg, 20 år og representerer KGB Klyve-Gulset BK

Foto: EBL

Ida begynte å spille bridge i 2014. Hun ble med på U16 laget i 2017, og gikk over til jentelaget i 2018. I 2019 spilte hun seg til topps og tok gull i både lag- og parturneringen i åpent VM for jenter under 26. Ida er regjerende norgesmester for juniorer, og var første jenta til å vinne NM junior. Etter å ha spilt to mesterskap på jentelaget er hun klar for å representere U26, hun skal spille sammen med Marius.

 

Marius Dalemark Austad, 19 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: EBL

Marius begynte å spille bridge som 10-åring. Han var med på U16 laget fra det startet til han ble for gammel, og gikk over til U21-laget. Hans første internasjonale mesterskap var i 2015. Marius har mange gode resultater, og ble i 2018 europamester i U16 par. Han har også vært regjerende norgesmester i junior siden 2020, med seier begge de to siste årene. I år spilte han på et av lagene som vant andre divisjon, og skal dermed spille første divisjon til neste år. I Nederland skal han spille med Ida.

 

Markus Lund, 22 år og representerer Heimdal BK

Foto: Vegar Næss

Markus begynte å spille bridge i 2014, men ble ikke aktiv før et par år senere. Han har spilt på det norske U21-laget siden 2017, men tar nå steget opp til U26. Han har to sølv og en bronse fra NM junior, og i våres kvalifiserte han seg til parfinalen sammen med sin far. Mange har sett Markus i sendinger fra NM og EM, men nå får dere sett han spille i stedet for. Han skal spille på U26 med Nicolai.

Sist, og forså vidt minst, men absolutt ikke en man skal glemme.

Nicolai Heiberg-Evenstad, 14 år og representerer Sørreisa BK

Foto: Vegar Næss

Nicolai begynte å spille bridge når han var åtte år gammel. Han kunne spilt på vårt yngste landslag, men velger heller å vise at alder ikke er et hinder og representerer Norges eldste juniorlag. I 2021 kvalifiserte han seg til parfinalen sammen med faren sin, det var imponerende nok det, men han synes ikke det var nok, så han tok sølv i NM par i en alder av 13 år! Han har i tillegg gull fra nordisk U16 i 2019. Det er få som spiller så mye som Nicolai. Hvis du ikke ser han på en turnering, spiller han sannsynligvis på nettet. Nicolai har allerede spilt i USA på et sponsorlag, så mange sier at han må man se opp for i framtiden, men det er nok lurt å se opp for han allerede nå. Han er nå klar for å spille U26 i Nederland med Markus.

 

Kaptein Lars Eide, representerer Hamar BK

Foto: EBL

Lars har vært kaptein for U26 og U21-laget siden 2009. Han har vært med å styre laget til flere medaljer. Inkludert VM gull i 2014. Ikke bare har han ansvar for to juniorlag, han har også hatt ansvar for juniorleiren i mange år. I tillegg til lang erfaring som kaptein har Lars også flere utmerkede resultater. Han har EM gull fra EM junior i 1980. Det betyr at han også vet hvordan det er å spille et juniormesterskap. I tillegg har han gull fra åpent EM i 2017. Han har også spilt på det norske veteranlaget de siste årene. Lars har mye å gjøre med å styre to lag, men han har fortsatt greid å styre de fram til gode resultater før, så forhåpentligvis gjør han det igjen.  

 

Coach Sten Bjertnes, representerer BK Sølvknekt

Foto: EBL

Sten er landslagskoordinatoren i Norsk Bridgeforbund og skal, akkurat som i 2019, være med som coach. Offisielt er han coach for U26 og U21, men han kommer til å hjelpe til der det er nødvendig. Sten har vært med som lagleder mange ganger, både på voksen og juniornivå og har ledet Norge til flere gode resultater, inkludert to EM gull og ett VM gull i åpen klasse. Siden Lars har to lag er det veldig fint å ha med seg Sten, som gjør en god jobb med å følge med på det Lars ikke har kapasitet til. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.