Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Presentasjon av U26 jenter

Jentelaget har med seg tre spillere fra EM i 2019, og tre stykker som spiller sitt første EM. Laget har mistet flere spillere til U26-laget, så det blir spennende å se hvordan de gjør det. Målet er en topp 5-plassering, som gir VM-plass. Jentelaget har ikke faste parkombinasjoner, og kommer til å spille litt rundt.

 

Thea Lucia Indrebø, 23 år og representerer KGB Klyve-Gulset BK

Foto: EBL

Thea er en av de mest rutinerte juniorene, og startet å spille i 2011. Hennes første mesterskap var VM i 2014, og hun har vært fast på jentelaget siden det. I 2016 tok hun bronse i VM for jenter under 26 og i åpent VM i 2019 var hun best av alle og stakk av med tre gullmedaljer! Først vant hun par for jenter under 26, før hun kopierte resultatet i lagturneringen, og med en 4. plass i singelturneringen tok hun triatlonseieren i klassen. I tillegg har hun en bronse fra NM junior i 2020 og to gull fra nordisk U26 jenter.

 

Katarina Ekren, 25 år og representerer Bergen Akademiske BK

Foto: WBF

Katarina begynte å spille bridge i 2012, som en av de første som gikk nybegynnerkurs på juniorleiren. Hennes første mesterskap var nordisk i 2015, som endte med gull, noe hun kopierte i 2019. Hun har vært en fast spiller på jentelaget siden 2015, og har spilt både EM og VM. I 2016 tok hun bronse i VM for jenter under 26. I 2019 spilte hun på et juniorlag i NM damelag som spilte seg til en sølvmedalje, og hun ble sammen med makker beste dame på butleren.

 

Mia Eline Statle, 23 år og representerer Vestvågøy BK

Foto: Privat

Mia startet samtidig som Katarina, på nybegynnerkurs på juniorleiren i 2012. Hun har et sølv fra NM junior i 2018. Hennes første mesterskap var nordisk for jenter under 26 i 2017. Det er et par år siden hun ble tatt med i troppen til jentelaget, men dette blir hennes første EM.

 

Kaja Brekke, 18 år og representerer Jessheim BK

Foto: EBL

Kaja begynte å spille når hun var 9 år gammel, og som 11-åring spilte hun sitt første internasjonale mesterskap. I 2015 spilte hun både nordisk og EM i U16-klassen, og var dermed med på oppstarten av det norske U16-laget. Hun tok så en liten pause, før hun var tilbake på U16-laget i VM i 2018. I 2019 spilte hun sitt første mesterskap på jentelaget, og fikk med seg et gull i nordisk. Hun har en bronse fra NM junior i 2018.

 

Erleta Plana, 19 år og representerer Sandnes Juniorbridgeklubb

Foto: Privat

Erleta startet å spille i 2017 og har lært bridge i Norges første juniorbridgeklubb. Hun spilte på laget som vant det første skolemesterskapet, som var i 2018. I 2020 ble hun tatt med i troppen til jentelaget, men på grunn av korona har det ikke vært noen mesterskap siden da, så dette blir hennes første internasjonale mesterskap.

 

Maren Idland Sægrov, 15 år og representerer Sandnes Juniorbridgeklubb

Foto: Privat

Maren begynte å spille bridge når hun var 9 år gammel. I 2018 vant hun det første norske skolemesterskapet. Hun har spilt på U16-laget tidligere, og spilte nordisk i 2019. Hun har i tillegg spilt på U16 i flere online-turneringer, og vant online VM i 2020. Dette blir hennes første EM, og første turnering på jentelaget.

 

Kaptein Sven-Olai Høyland, representerer Bergen Akademiske BK

Foto: EBL

Sven-Olai var kaptein for det norske U26-laget i årene 2000-2008, før han valgte å gi seg og gi jobben til Lars, men det var ikke lenge han kunne holde seg borte, for i 2013 var han tilbake som kaptein for jentelaget. I tillegg til å ha ansvar for jentelaget har han vært ansvarlig for kurs på nasjonal juniorleir, og han har lært opp mange av spillerne på juniorlandslaget. Han er også en veldig god spiller, og i 2017 vant han åpent EM for lag. Det er få som ser flere spill enn Sven-Olai i løpet av et EM eller VM. Han sitter bak en av spillerne sine hver eneste kamp, og hvert eneste spill, og han følger godt med, så spillerne kan stille han spørsmål og høre hva han tenker. Da setter han seg inn i situasjonen til spilleren og forteller hva man må fokusere på.

 

Coach Elisabeth Græsholt Sjødal, representerer Nesodden BK

Foto: WBF

Elisabeth ble opprinnelig med som coach for jentelaget i 2013 da de manglet en på grunn av kort varsel og fordi hun måtte bli med Sofie som var for ung til å reise alene, men trivdes godt med rollen og har vært fast med som coach for jentelaget siden 2016. Hun har hovedsakelig ansvar for jentelaget, men også resten av jentene på de andre lagene. I tillegg hjelper hun til der det trengs. Det er en god resurs for Sven-Olai, så han kan fokusere på spillingen og ikke trenger å tenke på det praktiske. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.