Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Presentasjon av U16-laget

U16-laget består av en blanding av rutinerte og litt ferskere spillere, men alle spiller sitt første internasjonale mesterskap. Spillerne gleder seg til å spille et internasjonalt mesterskap, og det vil bli en ny erfaring for alle sammen. Det er vanskelig å si hvordan det kommer til å gå, da vi ikke vet så mye om de andre lagene, men målet er en plassering for å kunne spille VM til neste år, men det er ikke bestemt hvor mange som kvalifiserer seg ennå.

 

Kristian Dalemark Austad, 15 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: Trond Høines

Kristian var på nybegynnerkurs på juniorleiren i 2016, men spilte ikke så mye de første årene, men han har vært aktiv siden 2020. I 2020 tok han andre plass i skolemesterskapet, i en jevn finale mot Trondheim, og det var ikke noe han ønsket å gjenoppleve, så i år stakk han av med seieren i skolemesterskapet. Kristian skal spille EM med Einar.

 

Einar Osen, 15 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: Trond Høines

Einar var på juniorleiren i 2016 sammen med Kristian, men tok også en lengre pause før han startet igjen i 2020. Han spilte også på laget som fikk sølv i skolemesterskapet i 2020, og var med å vinne i mai i år. I EM skal han spille med Kristian.

 

Jonas Brekke, 14 år og representerer Jessheim BK

Foto: Vegar Næss

Jonas var på kurs sammen med Kristian og Einar på juniorleiren i 2016, men han er den som har spilt aktivt lengst. Han har spilt mange norske turneringer, men har ikke prøvd seg ute i Europa ennå, men gleder seg veldig. I Nederland skal han spille med Markus.  

 

Markus Hansen Moe, 11 år og representerer Helgeland Juniorbridgeklubb

Foto: Trond Høines

Markus begynte å spille bridge når han var 7 år gammel, og ble fort bitt av basillen. Han er veldig ivrig og spiller mye, så hvis det er en turnering er det stor sjanse for at Markus er der. I år vant han skolemesterskapet for klassen barneskole, og han gleder seg veldig til å prøve seg ute i Europa. Han skal spille med Jonas.   

 

Solvei Grande-Weberg, 15 år og representerer Trondheim Ungdomsbridgeklubb

Foto: Trond Høines

Solvei har ikke spilt så lenge, hun lærte bridge på sommerskole for et år siden, men hun er veldig ivrig, og har lært fort. Hun er egentlig et år for gammel, men på grunn av korona får hun være med å prøve seg. I våres fikk hun 5. plass i skolemesterskapet, kun 1 poeng bak pallplassen. I EM skal hun spille med Cathrine.

 

Cathrine Wedvik, 16 år og representerer Trondheim Ungdomsbridgeklubb

Foto: Trond Høines

Cathrine begynte sammen med Solvei på sommerskole i 2021, men også hun er veldig ivrig og lærer fort. Hun er født samme år som Solvei, og er også egentlig for gammel, men er en av to som får prøve seg. Cathrine spilte også på laget som fikk 5. plass i skolemesterskapet, og hun er klar for å spille en internasjonal turnering med Solvei.

 

Kaptein Kristian Barstad Ellingsen, representerer Sortland BK

Foto: EBL

Kristian gikk rett fra å vinne U26 VM i 2014 til å starte den norske satsningen for U16-laget. Han startet med veldig ferske spillere i 2015, men jobbet godt med spillerne til 2017, hvor de spilte godt i EM og fikk en plass i VM, i tillegg til at de vant nordisk. Han ledet også et lag med mange nye spillere til seier i nordisk i 2019. Kristian bryr seg veldig om spillerne og passer på at de har det bra og at de presterer sitt beste. Siden spillerne er veldig unge, og mange er ganske ferske er han en kaptein som Kristian akkurat det man ønsker seg.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.