Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norske nedturer i morgenkampen

Det ble dessverre ingen norsk suksess i dagens første kamp. Våre tre lag sanket ikke mer enn rundt 13 vinnerpoeng totalt. På BBO fulgte vi Norges lag i åpen klasse mot Polen. Polakkene spilte godt, og de norske hadde dessverre noen dårlige spill. Da blir det tungt å hente poeng på dette nivået. Du kan lese om noen av spillene under resultatrapporten.

Åpen klasse, etter 13 av 23 runder:

Norge - Polen 2,15 - 17,85 (IMP-score:5 - 43)

 

Dameklassen, etter 13 av 23 runder:

Norge - Taiwan 6,48 - 13,52 (IMP-score: 32 - 45)

 

Veteranklassen, etter 13 av 23 runder:

Norge - Sverige 4,44 - 15,56 (IMP-score: 15 - 38)

Her er noen av spillene som dukket opp i BBO-oppgjøret mellom Norge og Polen:

I spill 6 ble det dobbeltscore til Polen etter at nordmennene gikk beit ved begge bord:


I lukket rom åpnet Ulf med 1 ruter, presisjon (11-15 hp, minst 1 ruter). 2 ruter fra Nils viste 10+ med minst 4-kortsfarge. I 2 grand var stikkpotensialet dårlig da syd ikke hadde rutertilpasning, og farga attpåtil satt surt. Tre beit og 150 ut.

Noen ville nok passet med en såpass steril 11-poenger, mens andre lar seg begeistre av 4-4 i major og det faktum at man er utenfor sonen.

I åpent rom ble det også åpnet i syd, men nordmennene kom med i meldingsforløpet:

2 hjerter var sjanseløst, og Espen gikk to beit i kontrakten. 8 IMP ut.

Spill 12 gikk riktignok ut, men det dukket opp et interessant motspillspoeng:

Boye unngikk å spille ut ruter ess mot 3 spar. Om han starter med ruter ess, som også indikerer kongen, vil det kunne hjelpe spillefører til å løse kløveren med en taper. Siden Boye har forhåndspasset i gunstig sone, er det lite trolig at han har ess-konge i ruter og kløver ess.

Hvis spillefører finner trumfdama for så å løse kløveren med en taper, kan 3 spar vinnes. For å unngå to kløvertapere må spillefører spille kløver tl åtteren (eller seile en av håndas to største kløvere).

Aktuelt ble utspillet vunnet med kongen i bordet. Deretter fulgte spar konge, spar til finesse med knekten og spar ess. Etter at trumfen var trukket ut gikk spillefører på kløveren. Han valgte, ikke unaturlig, kløver til kongen. Espen stakk med esset, og forsvaret innkasserte så tre ruterstikk. Boye måtte også få ett kløverstikk til. Ei beit. Også ved det andre bordet ble det spilt 3 spar i syd med ei beit.

I spill 13 ble det ny sving til Polen etter ulike meldevurderinger ved de to bordene:

I åpent rom havnet Norge i 4 spar etter at Boye viste invitt med 6-korts spar, og Espen valgte å høyne. Motparten hadde fem toppstikk imot, og syd klarte for sikkerhets skyld å doble. 500 ut.

I lukket rom fikk polakkene stoppet lavere:

Det ble ei beit i 3 spar, men 100 er jo billig i forhold til 500. Dermed 9 IMP ut for Norge.

Litt hardt meldt av Boye og Espen, men litt utur å bli doblet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.