Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge U26 utslått av Sverige

Det norske U26-laget ble i dag dessverre slått ut av Sverige i kvartfinalen i Ungdoms-VM. De regjerende verdensmestrene spilte relativt jevnt med svenskene i de to første settene. I det tredje settet var svenskene suverene og vant hele 71-20. Dermed gikk broderfolket inn i siste og avgjørende sett med en så stor ledelse at det var svært urealistisk at Norge skulle ta igjen forspranget. Til slutt endte kampen med overlegen seier til Sverige med sifrene 107-187,5.

Norge hadde hele tida god kontroll på en plass i sluttspillet, men for en som fulgte mesterskapet fra avstand kunne det virke som de norske spillerne aldri fikk ut sitt maksimale potensial i mesterskapet. Laget endte på femteplass i grunnspillet, kun et poeng fra tredjeplassen, som ville gitt betraktelig lettere motstand i kvartfinalen. Det var nok mange steder å hente det ene poenget som skilte laget fra en plassering innenfor topp tre. Likevel er det jo slik at man må slå også de beste dersom man vil til topps.

I forrige VM viste Norge evnen til å heve seg de nødvendige hakkene mot sterkere motstand i sluttspillet. Denne gang ble svenskene rett og slett for sterke og tok en fortjent seier som gjør at de kan se fram mot semifinale mot Polen i morgen. I den andre semifinalen møtes Kina og Nederland.

Norges U26-lag går i morgen over i Board-a-match-turneringa sammen med resten av de utslåtte lagene. Heldigvis gikk det norske jentelaget videre fra sin kvartfinale. Det er godt å vite at Norge er representert når semifinalene tar til torsdag morgen klokka 10.

U26-lagets kaptein Lars Erik Eide melder at både spillerne og lagledelsen er skuffet over å bli utslått, men at de tar nederlaget med fatning:
"Herfra gleder vi oss over jentene. Selv var vi ikke bedre i dag og da hjelper det lite å sutre. Det blir BAM på oss nå. Vi har ingenting å klage på og må derfor erkjenne at vi ikke holdt mål denne gang.  Det er lett å si at vi kunne unngått dette ved bedre plassering innledningsvis, men det er ingen trøst i det. Gutta tar tapet med fatning og vet selv at det var en del dårlige og uheldige vurderinger i dag som bidro til nederlaget."

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.