Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge - Bulgaria åpen klasse

Norge – Bulgaria Åpen klasse (runde 13)

Denne kampen ble overført på BBO, og Thomas Charlsen hadde ikke engang rukket å varme opp stolen før det første problemet kom:

Med ingen i sonen ser du dette meldingsforløpet:

Har du allerede fått en stor scoringssjanse, eller har motparten kanskje et sted å flykte hvis du våger deg frempå med en dobling?

Thomas fant ut at det var for tidlig å foreta seg noe drastisk, så han passet forsiktig og innkasserte 2 bet da hele spillet så slik ut:

Vest tok rimelig nok for E K i spar og ventet så på 2 kløverstikk. +100 og uavgjort spill, men hvis du er grådig nok kan du doble og innkassere 500 ved å skifte til ruter i stikk 2. Som man ser hadde ikke motparten noen bedre kontrakt på 5-trinnet denne gangen.

Men Norge fikk allikevel en flying start da Bulgaria åpnet syltynt ved begge bord på spill 2. Boye og Espen hadde ingen problemer med å stoppe i 4 hjerter etter motpartens åpning, med 11 enkle stikk som resultat. Ved det andre bordet endte N/S derimot opp i 4NT med 2 bet. 13 IMP den rette veien.

Ledelsen hadde økt til 19 da Thomas Charlsen tok opp denne hånden i lukket rom:

Alle I faresonen, og meldingene startet som angitt ovenfor. 2 ruter viste en 3-fargehånd med kort ruter og 11-15 hp. Har du en plan over 4 spar?

Med spill 1 i friskt minne sjanset Thomas på en dobling denne gangen, i håp om at makker skulle skjønne at han var renons i kløver. Det viste seg å være en god avgjørelse:

Thor-Erik Hoftaniska startet med kløver 9, og selv om spillefører la lavt i bordet var han sjanseløs: Vest trumfet og tok for hjerter Ess, som Øst droppet Damen på. Så en liten hjerter til knekten og ny kløverstjeling. +200 til Ø/V som ikke kan klare mer enn 10 stikk i ruterkontrakt.

Ved det andre bordet meldte N/S seg også opp i 4 spar, hvoretter Ø/V noe merkelig stampet i 5 hjerter. Den kontrakten fikk de lov til å spille udoblet, med 3 beter som resultat. +300 til N/S og 11 IMP den rette veien. 30-0 etter 7 spill.

Og det ble til 41-0 da Espen og Boye heiste seg opp i en veldig tynn slem på spill 9: