Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Nå skal det avgjøres!

I dag spilles de tre siste kampene i årets EM. Norge har hatt et meget godt mesterskap i Ostende, og kan bli en av svært få nasjoner som kvalifiserer seg for VM i alle tre klassene. De åtte beste lagene i hver klasse får VM-billett.

I dag har alle våre lag tre kamper. Det åpne laget kan følges på BBO i de to første kampene, henholdsvis klokka 10.00 og 13.20. Følg med! BBO-oppsettet for siste runde er ikke klart, men det er nok gode muligheter for at Norge kan følges på BBO også i siste runde.

Dagens program ser slik ut:

Åpen klasse:
10.00: Norge - England  BBO
13.20:Norge - Tyskland  BBO
16.10: Norge - Italia  

Damer:
10.00: Norge - Skottland
13.20: Norge - Island
16.10: Norge - Estland

Veteran:
10.00: Norge - Bulgaria
13.20: Norge - Spania
16.10: Norge - Island

I åpen klassse ligger Norge på tredjeplass, fem poeng bak Israel og Russland som ligger side om side på toppen av lista. Ned til Nederland på fjerdeplass er det 14 VP. Det betyr at Norge har svært gode sjanser for å ta medalje. Med mer enn 38 VP ned til niendeplassen er Norge i praksis allerede kvalifisert for neste års VM, og det er i så fall første gang på ti år. Ikke siden Norge vant EM i Pau i 2008 har laget klart å kvalifisere seg for VM. Nå handler det altså om å få til en god sistedag og sikre medalje.

Motstanden er relativt tøff. Vi møter i dag tre nasjoner med sterke tradisjoner. Men alle har kanskje ikke levd helt opp til forventningene. Dagens første motstander er England. De ligger foreløpig på sjetteplass, og har ikke mer enn seks poeng ned til VM-streken. De trenger dermed en god dag for å sikre VM-billett. De to andre motstanderne ligger ikke langt bak. Tyskland er foreløpig på 12.plass, men har nok ikke gitt opp VM-håpet. Opp til den viktige åttendeplassen er det i øyeblikket 9 VP. De har ikke noen poeng å miste, så de kommer nok til å gi jernet mot Norge!

I siste runde møter Norge Italia, som startet mesterskapet meget bra. Til og med runde 15 lå laget innenfor topp to. Etter dette fikk de en liten knekk, og har siden vært plassert rundt VM-streken. Før siste dag ligger de på den upopulære niendeplassen med halvannet poeng opp til Island på plassen over. Det ligger an til en spennende batalje i siste runde!

Du synes kanskje at Norge har tøff motstand? Men det er egentlig tilfelle for de fleste lagene i toppen. Trekninga er nemlig basert på et seedingsystem der målet er at avslutninga skal bli mest mulig rettferdig. Da er det mest gunstig at lagene som kjemper om de beste plasseringene møter hverandre til slutt i stedet for at noen av topplagene skal få fordelen av å møte svakere plasserte lag som ikke har noe å spille for, og som kanskje har begynt å tenke på hjemreisen.

Jeg tror det er relativt gode muligheter for at de tre lagene som ligger på pallen før siste dag også blir de tre lagene som til syvende og sist tar medalje.

Mitt tips:
Gull: Norge
Sølv: Israel
Bronse: Russland

I dameklassen har Norge vært plassert blant de tre beste gjennom hele mesterskapet. Det er imponerende. Nå gjenstår det altså tre kamper der jentene må være topp fokuserte og ikke tenke på konsekvenser eller resultater. De må bare spille så godt de kan. Til nå har det vært mer enn nok!

Før siste dag er Norge på bronseplass. Avstanden opp til Polen og Sverige er såpass stor at det ser ut til å være bronsemedaljen det er mest narurlig å kjempe om. Foreløpig er luka ned til Danmark og England på 9 VP. I dag skal Norge opp mot Skottland (8.plass), Estland (11.plass) og Island (20.plass). Jentene har alt i egne hender, og vi håper på en god dag!

Danmark møter lederlaget Polen i dagens andre kamp, men har ellers to motstandere som ligger relativt beskjedent plassert. England møter lag som ligger plassert like under middels (alle fra 12. til 15.plass).

Mitt tips:
Gull: Polen
Sølv: Sverige
Bronse: Norge

I veteranklassen kom Norge heldigvis til hektene igjen i gå etter en litt dårlig periode. Men på tross av to ganske store seire på rappen, økte ikke avstanden ned til VM-streken. Før siste dag er Norge nummer syv, og har drøyt ti poeng ned til Bulgaria på niendeplass. Nettopp Bulgaria er motstander i dagens første kamp. Her har altså Norge muligheten til å legge et meget godt grunnlag for å sikre VM-billett.

Med et godt resultat i denne kampen, vil avstanden ned til niendeplassen være relativt komfortabel før de to siste kampene. Da kan kanskje Norge se oppover på resultatlista? Det er ikke mer enn 12 VP opp til sølv og bronse, slettes ikke umulig med en optimal avslutning. Dagens to andre motstandere er Island (14.plass) og Spania (20.plass). Norge har alt i egne hender hva angår å sikre VM-billett. Det får være primærmålet!

Mitt tips:
Gull: Frankrike
Sølv: Irland
Bronse: Sverige

Femteplass: Norge

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.