Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Katastrofekamp for veteranene på BBO

Både det åpne laget og veteranlaget spiller på BBO i deres siste kamp for dagen. Det åpne laget møter Belgia, mens veteranene møter lederne Frankrike.

Det ble en dårlig start for de norske lagene. Både Belgia og Frankrike åpnet i 2NT på vest sin hånd, og kom dermed i 3NT. Begge de norske spilte ut spar konge/dame, og dermed kunne spillefører spille ny spar mot knekten for det 9. stikket i 3NT, nå som kløveren ga 4 stikk. Begge de norske lagene stopper i delkontrakt og taper 6/7 IMP på første spill.

På spill 2 melder Frankrike en utgang de norske seniorene ikke melder, og dermed 12 IMP til Frankrike. I åpen klasse er 620 buttspill.

På spill 3 ble det nok et dårlig spill for Norge:

 

I seniorkampen kommer begge ØV-parene i 5 ruter. Norge fikk kontrakten i øst, og der spilte syd ut spar ess, og skiftet til kløver. Motspillet fikk satt opp et kløverstikk, og måtte siden få et hjerterstikk for 1 beit.

Ved det andre bordet ble kontrakten spilt av vest. Nord spilte ut spar 5 til syds ess. Nå burde Tolle ha skiftet kløver, da han vet at spillefører har 5 korts hjerter, men da han fortsatte i spar, kunne spillefører sette opp hjerterfargen for avkast til 2 kløvere. Dermed ble det hjemgang og 29-0 til de franske seniorene.

I Belgia-kampen ble begge sydspillerne doblet i 4 spar. Belgia finner kløver knekt for 1 beit, mens Norge bommer for 2 beit og 5 IMP til Belgia som leder 11-0 etter tre spill!

Nok en katastrofe for veteranene på spill 6 - buttspill i åpen klasse:

Meldingsforløpet gikk nesten likt ved andre bordet, og 500 i 7 ruter er butt. 7 spar/NT står slik det sitter, mens 7 hjerter kan beites med spar ut fra nord til stjeling i syd.

Meldingsforløpet gikk likt for veteranene der Norge satt ØV, mens på andre bordet valgte Tolle å doble 5 hjerter på syd sine kort etter samme innledning.

Han ville kanskje ha spar ut til stjeling, ruter til esset og nok en spar til stjeling. Sitter det ikke slik, står det kanskje 6 hjerter andre veien, slik at doblingen holder de unna slem. Denne gangen ble det veldig dyrt med 1050 mot 500 i 7 ruter, og 11 nye IMP til Frankrike. 

Det ser dessverre ut til å bli en tung kamp for veteranlaget vårt,.

 

Det åpne laget fikk en slemsving ut på spill 9:

Allan og Terje kom i 6 spar i syd. Vest spilte ut ruter 4 til knekten, damen og esset. Spillefører har nå en hjertertaper, og må klare seg uten kløvertaper.

Terje fortsatte med ess, konge kløver og nok en kløver. Vest stjal med spar 6, og Terje måtte stjele over med kongen. Spar til esset og ny kløver, men da kunne vest trumfe med spar knekt og innkassere beiten med hjerter ess!

11 IMP til Belgia. En beit i 6 spar var butt i den norske damekampen, mens 450 var butt hos veteranene.

Det åpne laget taper til slutt 14-30 mot Belgia, og detter ned til 3. plass. I morgen venter Danmark, Østerrike og Frankrike.

Veteranene gikk på sin andre strake smell med 16-58 tap mot Frankrike. De henger fortsatt godt med i medaljekampen, men avstanden ned til 9. er mindre og gullsjansene er nok borte. Det er ingen grunn til å henge med hodet etter to tap, og i morgen venter Sverige, Østerrike og Portugal.

Damene vinner sin kamp mot Finland 33-21, og skal spille enda en kamp i dag - mot Belgia på BBO. Vi får håpe deres BBO-kamp går bedre enn de andre norske BBO-kampene har gjort i dag! 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.