Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Katastrofedag

Mandagen var en virkelig katastrofedag for det åpne laget. 7 VP på 3 kamper gjorde at VM-plassen for øyeblikket virker langt unna, men det er kanskje en mulighet med tre store seire i dag. Personlige feil, litt udrag og sinnsyke kontrakter gjorde at det var vanskelig å få tak i vinnerpoengene.

Jeg synes spesielt synd på Espen og Boye som spilte alle tre kampene, og spilte god bridge! Det er ikke ofte du kommer ut til sammenligning med gode/ok lister tre kamper på rad og ser at du får ca 2 VP hver gang. 

Norge ligger for øyeblikket på en 9. plass, ca 16 VP bak sjetteplassen. Dersom sjetteplassen spiller middels i dag vil de altså trenger over 46 VP, ikke en umulighet når maksimalscore er 60. Men det krever ikke minst mye mye bedre bridge!

Det aller verste spillet i går var det Thor-Erik og Thomas som presterte i går:

Hva ville du likt å være i med nord-syds kort?

Både 4 spar og 3NT ser ut til å være ok kontrakter. Thor-Erik og Thomas spilte 6 kløver!! Mon tro om mannen i Vest hadde lyst til å sprette champagneflasken?

Thomas åpnet i 1 spar i Syd, og fikk 1NT fra makker. Nå meldte han 2NT som utgangskrav (noe hardt, men helt akseptabelt) og Thor-Erik viste frem 5+ hjerter med 3 ruter. Nå ville ikke Thomas vise frem den tynne sparfargen med 3 spar, så han meldte 3NT. Nå tok det helt av for Thor-Erik som trodde makker hadde en 5431-hånd (med singel hjerter, siden de melder 3 hjerter over 3 ruter med 2+ hjerter). Dersom 4 kortsfargen er i kløver håpet han det stod slem. 

Så han meldte 4 kløver, og Thomas trodde da han hadde minst en 5-5 hånd i hjerter og kløver. Deretter dundret meldingsforløpet avgårde til 6 kløver. Det er altså nesten ikke som man skal kunne tro det i finalen i et EM-sluttspill at det er mulig å spille 6 kløver på 4-3 tilpass med KQJT9 borte i trumf!

Norge fikk altså 3,58 mot Danmark, 1,56 mot Polen og 2,03 mot Romania. 

Damene hadde for andre dag på rad en fin dag og har virkelig reist seg etter de to katastrofedagene. Lavere skuldre har sikkert en innvirkning på spillingen, så damene må bruke avslutningen på dette EM til å vise at de kan spille bridge og ta med seg lærdom til senere anledninger. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.