Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Jentene til VM-semi!

Det norske jentelaget er klare for en gledelig semifinale i Ungdoms-VM etter at de slo USA i dagens kvartfinale. Kvartfinalen gikk over 56 spill fordelt på fire sett. Gratulerer til Sofie Græsholt Sjødal, Thea Indrebø, Katarina Ekren, Thea Hove Hauge, Agnete Hansen Kjensli, kaptein Sven-Olai Høyland og coach Elisabeth Græsholt Sjødal.

USA hadde en carryover på 3,5 IMP etter å ha slått Norge knepent i grunnspillet. Norge tok imidlertid initiativet fra start og vant første sett med en margin på 28 IMP. USA kom tilbake i andresettet og sanket 12 IMP mer enn Norge. Tredjesettet ble vunnet av Norge med 21 IMP. Dermed ledet Norge 125-91,5 og hadde med det et godt utgangspunkt før siste og avgjørende sett.

Imidlertid scoret USA hele 27 IMP i løpet av de fem første spillene i siste sett uten at Norge fikk noen. Hele forspranget var i ferd med å bli spist opp og vi som fulgte jentene på BBO begynte så smått å bli nervøse. Heldigvis ble det 24 IMP til Norge i løpet av de tre neste spillene. Norge ledet igjen med drøyt 30 IMP og vi kunne senke skuldrene før den siste innspurten.

Da alle spillene i kvartfinalen var sammenlignet kunne de norske jentene slippe jubelen løs etter seier med sifrene 164-123,5. En imponerende prestasjon av det unge laget som nå er klare for semifinale mot Nederland i morgen. De er nå sikret spil i minst to dager til. Uansett hvordan det går i semifinalen får de spille om medalje på fredag, enten i finalen eller bronsefinalen.

Kaptein Sven-Olai Høyland er godt fornøyd med jentenes innsats så langt. Lagets primære målsetning var å kvalifisere seg for sluttspill. Det klarte de med glans, og nå er de altså sikret å bli blant de fire beste i årets verdensmesterskap.

- Da vi fikk USA i kvartfinalen mente vi at sjansene våre var gode for å nå semifinalen. Jentene har spilt opp mot sitt beste. Jeg er uansett godt fornøyd med resultatet selv om vi skulle tape både semifinale og bronsefinale. Nederland er relativt klare favoritter i seminfinalen. For å slå dem, må vi nok heve oss et hakk til. Vi skal i alle fallgjøre så godt vi kan. Om det blir tap, føler jeg at en bronsefinale vil være helt åpen, enten motstanderen blir Australia eller Indonesia, forteller Sven-Olai.

Vi håper jentene får en god natts søvn og klarer å nullstille til morgendagens bataljer. Lykke til, jenter!

Det er ikke avklart hvilke kamper som vises på BBO i morgen, men det er muligheter for at vi får se Norge. Også semifinalene går over 56 spill fordelt på fire sett. Settene starter henholdsvis 10:00, 13:30, 15:50 og 18:10. Følg med!

Resultater kvartfinaler Jenter

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.