Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Briljant motspill av Nils Kåre Kvangraven

Helge Bremnes fra Molde har sendt meg en beskjed og lurt på om alle har oversett Nils Kåre Kvangravens glimrende vri fra kampen mot Kroatia. Det må jeg innrømme at jeg har gjort, så takk for tipset Helge! 

Spillet:

Øst åpner 1 kløver, Terje Lie i Syd meldte inn 1 hjerter, Vest støttet til 2 kløver, Nils Kåre i Nord sperret med 3 hjerter og Østs 3NT avsluttet meldingsforløpet.

Terje spiller ut hjerter 10 og du stikker med esset. Hvordan bete denne kontrakten? 

Hvis du spiller hjerter tilbake for å sette opp makkers farge stikker spillefører med kongen og tar kløverstikkene frem til denne sluttposisjonen:

Merk her at Terje Lie i Syd ennå ikke har kastet et kort på den siste kløveren. Kaster han sparess blir det mange stikk, kaster han ruter topper spillefører ut ruterkonge (husk at Nils har sperremeldt i Nord og allerede vist hjerteress). Terje blir dermed nødt til å kaste en hjerter. Spillefører spiller da spar og Terje kan ta to hjerterstikk før han må spille ruter fra kongen for hjemgang. 

Glimrende forutsett av Nils Kåre inne i stikk 1 å se hvordan sluttposisjonen kom til å se ut. Med ruter tilbake var spillefører helt sjanseløs, da Nord kunne holde langfargestikkene i ruter. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.