Tippekonkurransen i NM par

Ni lesere sendte inn forslag på topp ti. Lars Arthur Johansen vant, knepent foran Hjelvik og Skiaker. Gratulerer!!

 Score beregnes slik:

Rett vinner = 10 poeng
rett sølv = 8 poeng
Rett bronse = 6 poeng
På pallen, men "feil" plass = 5 poeng
Rett 4.-10.plass = 3 poeng
Blant de ti = 2 poeng

_______________________________________________________________________

En verdig avslutning

Det var en svært tett kamp mellom Karlberg - Thomassen og Andersen - Andersen i innspurten av NM par. I alle siste runde hadde nordleningene besøk av Bjørnar Hagen og Marius Bartnes fra samme krets som vinnerne. Snakk om å hjelpe gode venner!! Denne trumfreduksjonen hadde vært med i kampen i turneringens beste spill om vi hadde  rukket å få den inn i siste bulletin.

NS: Karlberg - Thomassen
ØV: Bartnes - Hagen

Øst giver / Ingen i sonen

 

Jeg vet ikke helt hvordan meldingsforløpet gikk, men jeg tipper 1NT i øst, to passer før nord er med for å vise begge major. Enden på visa er i allefall at Bjørnar Hagen havner i 3kl, som øst -vest ikke unaturlig dobler. To spartapere, EK i ruter og et trumfstikk til øst ser da naturlig ut? Neida!!

Vest starter med ruter dame som vinner stikket. Skift til spar. Øst vinner med damen, tar for ruter ess, men ruter konge stjeler Bjørnar Hagen. Kløver til esset, kløver til kapp og sitsen oppdages. Spar til tieren som øst vinner og skfter hjerter. Esset vinner på hånda, hjerter til kongen og hjerter til stjeling. Nå er stillilngen:

Spar til kongen og et majorkort derfra dreper øst sitt trumfstikk!!

En flott og verdig avslutning på mesterskapet, spør du meg. Ikke helt sikker nordleningene føler det på samme måte. Hjemgang ga -26, mens beit hadde gitt +26. Det er 52 poeng i sving og Karlberg - Thomassen var 47 poeng bag gullet!!

 

 

2,plass er bra

Gratulerer til Nils med seier i tippekonkurransen.Han plukka vinnerne og vant med det.

Ser du det "riktige" motspillet?

Her er artikkelen til Nils om det flotte innspillet til en av Melby-brothers.

_________________________________________________________________________-

 

Det er et par ting med planen i spilleføringen som jeg mener juryen har oversett, men det gjør ikke sluttposisjonen mindre flott.

Hvis du hadde sittet vest, hva hadde du gjort i stikk fire (etter spar utspillet og tre ganger kløver? Jeg tror faktisk det burde vært mulig å få til, selv om det ser naturlig ut å trumfe kløverdamen. Kast et kort og kast enda en gang på kløver knekt! Bare la spillefører kvitte seg med alle tre ruterne sine.

Nå kan du prøve å vinne 6hj. Det tror jeg blir vanskelig :)

Hadde du klart dette, ville DU vært het kandidat til pris for beste spill.

 

Trenger du mer enn åtte sekunder?

Per og Nils har et antall epler hver. Per sier at "Hvis jeg får ett eple av deg, har jeg dobbelt så mange som deg". Nils sier at "Hvis jeg får ett eple av deg, har vi like mange".

Hvor mange epler har Per og Nils?

Bilderesultat for eple

Fjerde og siste bulletin

FINNER DU HER. Samtidig kan jeg opplyse om at juryen har kåret turneringens beste spill. Det er 5000 kroner som skal deles på journalist og spiller. Nils lager en pressemelding fra Norsk Bridgepresse og jeg linker til den. Spent?

 

Vil du gratulere noen...

 Det være seg vinnerne, pallsen,andre, arrangør......, så er det hyggelig om du gjør det i kommentarfeltet. Vi må bli flinkere til å skryte av hverandre!!
________________________________________________________________________ 
Bilderesultat for skryt

Stian og Alf Andersen til topps i NM par 2018

 

Jeg vet ikke om far og sønn noen gang tidligere har vunnet et Norgesmesterskap i bridge, men uansett en særdeles populær seier her i Lyngdal. Disse to er de fremste representantene vi kan tenke oss for sporten vår. Høflige mot motparten, hyggelig mot hverandre og ellers to kjernekarer.