Et innlegg fra bloggen NM - Par NM - Par

En verdig avslutning

Det var en svært tett kamp mellom Karlberg - Thomassen og Andersen - Andersen i innspurten av NM par. I alle siste runde hadde nordleningene besøk av Bjørnar Hagen og Marius Bartnes fra samme krets som vinnerne. Snakk om å hjelpe gode venner!! Denne trumfreduksjonen hadde vært med i kampen i turneringens beste spill om vi hadde  rukket å få den inn i siste bulletin.

NS: Karlberg - Thomassen
ØV: Bartnes - Hagen

Øst giver / Ingen i sonen

 

Jeg vet ikke helt hvordan meldingsforløpet gikk, men jeg tipper 1NT i øst, to passer før nord er med for å vise begge major. Enden på visa er i allefall at Bjørnar Hagen havner i 3kl, som øst -vest ikke unaturlig dobler. To spartapere, EK i ruter og et trumfstikk til øst ser da naturlig ut? Neida!!

Vest starter med ruter dame som vinner stikket. Skift til spar. Øst vinner med damen, tar for ruter ess, men ruter konge stjeler Bjørnar Hagen. Kløver til esset, kløver til kapp og sitsen oppdages. Spar til tieren som øst vinner og skfter hjerter. Esset vinner på hånda, hjerter til kongen og hjerter til stjeling. Nå er stillilngen:

Spar til kongen og et majorkort derfra dreper øst sitt trumfstikk!!

En flott og verdig avslutning på mesterskapet, spør du meg. Ikke helt sikker nordleningene føler det på samme måte. Hjemgang ga -26, mens beit hadde gitt +26. Det er 52 poeng i sving og Karlberg - Thomassen var 47 poeng bag gullet!!

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.