Informasjon

Damer

Dameklassen er åpen for alle damer uansett alder.
NBF deltok ikke med lag i dameklassen i EM i en lang periode fra slutten av 1970-tallet til slutten av 1990-tallet (med unntak av EM i Brighton i 1987), men har spilt i 39 av de 51 mesterskapene siden starten i Brüssel, Belgia i 1935. Beste prestasjon for det norske damelandslaget var i Ostende i 2018 med bronse.
De norske damene har deltatt i 33 av de 35 arrangerte Nordiske mesterskapene. Fire ganger har Norge gått seirende ut av mesterskapet.
I Bridge-OL har Norge deltatt med damelag siden 2000 i Maastricht, Nederland der laget gjorde sin beste prestasjon med tap i bronsefinalen.

Endelig slo damene til

 Norske spillere og ledere på "pallen" etter å ha mottatt bronsemedaljer i EM nasjonslag i 2018.

Etter mange år med skuffende resultater for vårt norske damelandslag, ble det først en strålende bronsemedalje i EM i Ostende i 2018 for så å gjøre en flott Round Robin under Venice Cup i VM nasjonslag i Wuhan, Kina i 2019. Tredjeplassen i kvalifiseringen i et felt med de 24 beste damelagene i verden, var bekreftelsen på at «gjennombruddet» i EM ikke bare var en tilfeldighet.
Les hele saken

Norsk damebridge på den internasjonale arena 1980 – 2004

Artikkelforfatter Per Bryde Sundseth - tidligere NBF president, landslagskaptein for Norge damer og Bridge for Alle Tenerife general

En lang periode deltok ikke Norge med damelag i EM. På tidlig 80-tall uttalte 3 av 4 markante spillere at de var negative til egen dameklasse. En hadde litt tidligere heller ikke deltatt i Nordiske mesterskap for en kortere periode. Norge kom imidlertid tilbake på slutten av 90-tallet og har deltatt med damelag i EM siden da. Skuffelsen var stor over manglende resultater i mange år før det nåværende damelaget slo igjennom med bronse i EM 2018 og kvartfinale i VM 2019.
Les artikkelen til Per