Tråd: Utskriftsproblem av resultatslipper

« 
Forrige emne
|
|

Du kan logge inn på linjen øverst på siden under hovedmenyen. Du må være medlem av NBF for å logge inn. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord - kontakt NBF. Har du glemt passordet? Trykk her

Reply top
12. juli 2019 12:32:30

Når jeg skriver ut resultatslipper fra runde x (NBF: 2x5, 2-4 spill), pleier Ruter å skrive ut disse i bordrekkefølge y=x+1. I det siste har Ruter begynt å skrive ut alle runder med enten y=2 eller y=z hvor z er siste runde i flyttskjemaet.
Jeg kan løse problemet med å skru av auto-utskrift, og skrive ut alle runder manuelt med x+y (bare å skrive runde x, gir samme problem manuelt). Dette er tungvint. Kan noen forklare hvordan jeg kan få Ruter tilbake til normal (auto-)utskrift?

Reply bottom


Reply top
27. november 2019 15:38:42

Vi har ikke registrert noen endring i Ruter på dette feltet (Åsane BK).

Det er mulig at problemet skyldes usynkronisert registrering av spill. Dersom ruter registrerer et resultat for runde 2 (eller x+1) før du skriver ut slipper for runde 1 (eller x), så vil rekkefølgen på slippene blir feil. Ruter bruker da bordplasseringen for runde 3 (eller y=x+2), slik du beskriver.

Dette er kanskje ikke en feil i Ruter heller. Tenk deg at du får inn resultater for runde 1. Alle spiller videre på runde 2 og du deler ut slipper for runde 1. Nå oppdager ett par at det er registrert et feil resultat i runde 1. Du må nå korrigere og skrive ut nye slipper. Hvis du gjør dette i forbindelse med utskrift av slippene for runde 2, så vil alt blir riktig. Da deler du ut slipper for runde 1 og 2 i runde 3. Jeg vil anta at det er slik det er tenkt

Du kan imidlertid sikre deg mot alt dette ved å aktivere valget "Importer kun til og med den aktuelle runden", som du finner i innstillingene under fanen "Bridgemate (import)". Ved å aktivere denne innstillingen vil det ikke bli hentet inn resultater for påfølgende runder før du manuelt aktiverer ny runde ved å velge neste runde i resultatvinduet og reaktiverer bridgemate. Dermed skal ruter ikke tulle til rekkefølgen på slippene.

Tidligere var det mulig å bruke asterisk (*), ved manuell utskrift, for å angi at rekkefølgen skulle være som om neste runde ikke var startet. Det ser ut til at denne muligheten er fjernet. Nå må man bruke "Beregn til og med", som er det øverste valget på Turneringsmenyen. Dette vil uansett ikke løse problemet ved autoutskrift, men det løser problemet med korrigering og ny utskrift/utdeling av slipper i løpet av runde x+1.

Reply bottom


Reply top
01. desember 2019 18:37:51

Jeg er ikke sikker på om jeg forstår problemet, men jeg har iallfall ikke opplevet noe rare situasjoner med valgene: "Importer kun til og med aktuell runde" og "autoutskrift". (Og automatisk skift til neste runde)

Reply bottom