Tråd: Triangel i lagturnering

« 
Forrige emne
|
|

Du kan logge inn på linjen øverst på siden under hovedmenyen. Du må være medlem av NBF for å logge inn. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord - kontakt NBF. Har du glemt passordet? Trykk her

Reply top
24. november 2018 08:43:27

Når man kjører Monrad Lag-turnering med odde antall lag får man spørsmål om hvordan man ønsker å behandle fri-runden. Her kan man velge å kjøre "Triangel over 2 runder". Dette høres flott ut og jeg ser for meg at man da slipper oversitt, men hvordan funker det i praksis? Kan noen fortelle meg hvordan parene nå skal flytte internt i triangelet.

Og hva blir nå første spill i settet i Triangelet. Ruter spør jo om dette ved utskrift av lagkamplister. Da får man opp tre tall. Noe slikt som "1, 13, 1" (ved 2x12 spill pr. runde).

I det hele tatt: Er det mulig å få en detaljert forklaring på hvordan dette fungerer, hvor folk skal sitte, og hvilke kort som skal spilles hvor når?

Reply bottom


Reply top
24. november 2018 11:55:21

Hei,
Flytteskjemaene i Ruter er i stor utstrekning basert på boken "Tävlingsledaren" som Hans-Olof Hallén sammen med Olof Hanner og Per Jannesten ga ut i 1990.
Her finner vi (på side 25) et lite kapittel om 3-lags møte og på sidene 234 - 238 selve oppsettet med hvordan man kan arrangere turneringer med 5 - 19 lag uten frirunder for noen av lagene.
Prinsippet er at hvert lag i hver sesjon spiller to fulle kamper (mot to andre lag) bortsett fra at de tre lagene som skal møtes i denne sesjonen spiller en kamp hver mot hvert av de to andre lagene i møtet.

Jeg har tilsvarende problemstilling både i seriemesterskapet der vi arrangerer 4.divisjon (9 lag) sammen med 3.divisjon (10 lag), og i kretsmesterskapet der vi arrangerer pulje E (9 lag) sammen med de andre 4 puljene (hver med 8 lag).
Begge disse turneringene kjører vi med "master" og "slave" lagturneringer, en kamp i hver sesjon og jeg vet ikke en gang om det er mulig å kombinere master/slave med slike 3-lagsmøter,
Jeg har iallfall ikke tatt sjansen på å prøve dette selv.

Reply bottom


Reply top
04. desember 2018 01:29:58

Jeg har ikke sett at det er en opsjon å spille med triangel i serieturneringer. Da må man vel i tilfelle lage sitt eget flytteskjema. Selv da er det vel vanskelig dersom man har andre lag som skal spille ordinære kamper samtidig. Jeg har laget noen flytteskjema for parturnering, for å få til 9 runder á 3 spill ved 6, 7 og 8 bord når vi ikke spiller barometer. I gamledager kalte vi det blindtarm, nå heter det visst "svans". Med 8 bord blir det 3 svanser. Men det blir noe helt annet. Poenget er at når jeg bruker eget flytteskjema blir jeg ikke engang spurt om hvor mange par som deltar. Vil tro det er det samme i lagturnering med egensnekret flytteskjema. Det er kun når jeg setter opp lagturnering som Monrad at jeg har sett denne opsjonen. Uansett betinger det vel at antall runder er et partall hvis det skal gå opp uten oversitt.

For ordens skyld kan jeg nevne at jeg ikke har problemer med å avvikle en trelagskamp. Det er hvordan man får Ruter til å henge med som er problemet.

Men burde ikke flytteskjemaene være tilgjengelig for brukerne av Ruter? Jeg antar NBF har betalt noe for rettighetene til programmet. Er det da rimelig at man skal måtte kjøpe en bok i tillegg for å kunne forstå hvordan det virker?

Reply bottom


Reply top
04. desember 2018 11:01:53

Hei, jeg vet ikke noe mer enn det jeg skrev sist, men i følge Tävlingsledaren er det fullt mulig å bruke 3-lagsmøte i serieturneringer med ulikt antall lag (Der er det vist flytteskjema for turneringer med 5 - 19 lag.)

Grunnen til at du ikke får opp spørsmål om antall bord når du har laget ditt eget flytteskjema er ganske sikkert at slike "private" flytteskjema nødvendigvis er laget for et bestemt antall bord (og spill)?

Reply bottom