Tråd: Blåskjerm med Bridgemate Pro

Du kan logge inn på linjen øverst på siden under hovedmenyen. Du må være medlem av NBF for å logge inn. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord - kontakt NBF. Har du glemt passordet? Trykk her

Reply top
15. januar 2016 18:54:27

Jeg har fått flere meldinger fra folk som sliter med at når de starter Bridgemate (Pro) fra ruter så reagerer maskinen med Blåskjerm.
Problemet er kjent fra maskiner med 64 bits Windows 7, 8 og 10.
Fjerning og reinstallasjon av drivere hjelper ikke.
Løsning: Jeg kjøpte noen tilfeldige USB til RS232 adaptere på nett. Flere av dem fungerte direkte som kobling mellom PC og Bridgemate Pro server. Det er et utall av slike adaptere i markedet og jeg velger å melde fra om noen få.
En klubb kjøpte et adapter hos Clas Ohlson til kr 250- det virket
hos www.24hshop.no Adapter USB til RS232 artikkelnummer 46770 og 46802 - aktuell pris da jeg kjøpte kr 59 pr. stk.

Jeg håper at de som har problemet med Bridgemate og blåskjerm også prøver denne løsningen og rapporterer effekten i dette forumet

Per Nordland

Reply bottom


Reply top
15. januar 2016 19:32:40

Dette har vært et kjent problem iallfall siden høsten 2007, jeg var den gangen sterkt involvert i feilsøking i samarbeid med Bridge Systems BV i Holland (Produsenten av Bridgemate).

Feilen ligger i ATEN driveren og vi fant at risikoen for feil varierer sterkt med hvilken versjon av driveren man har installert og hvilken versjon av Windows man kjører.

Etter de forsøkene Per nå har gjort ser jeg all grunn til å anbefale at man fullstendig avinstallerer ATEN og isteden anskaffer og tar i bruk en av de enhetene han har funnet frem til dersom og når man opplever denne feilen.

Reply bottom