Er systemet ikke godt nok?

Antall kommentarer: 9, Sider: 1

Hei

Jeg har med interesse lest disse kommentarene, men ingen har fått med seg at 3NT etter min mening er feil meldt. 3sp, som spør etter singel, er en bedre melding. Har ikke makker singel, vet du i alle fall at han ikke har fem kløver. (5-4-2-2). Tenk deg at du skulle få singel hjerter i svar! Da melder du Blackwood og med tre ess i svar vet du at en minordame er nok til storeslem, i tillegg til at sjansen har økt for 5-5 i svart.

"Jeg svarer kun, mitt kald er ei å bruke en kalori på å tenke"

"Jeg spørger kun, mitt kald er ei att svare"

Joda... riktig det.

Men er vel i prinsippet ikke vanskelig å få vist blakk på annet vis.

Feks blakk i ruter og tillegg etter 1sp:
1sp-2NT
3sp (singel el blakk i ru)-4kl
4ru

Blakk i kl og tillegg:

1sp-2NT
3hj(singel eller renons i kl)- 3sp
4kl

Blakk i kl og min etter 1 sp
1sp-2NT
3kl (min)-3 ru(rele)
3hj (singel el renons i kl)- 3NT (ventemelding - ber om cue)
4kl blakk

Masse muligheter :)

I mange tilfeller betyr det jo da at man ikke kan stoppe i 3NT etter stenberg. Men er det noen som har 3NT som siste stasjon da?

Når det går 1SP - 2NT - 3KL - 3NT som altså viser en balansert sleminvitt, hvorfor i alle dager skal da åpningshånden som har cuebid i alle farger starte en cuebidserie? Med den aktuelle hånden som etter 2NT - 3KL - 3NT har svært få tapere, bør det nå gå 4NT - 5SP - 5NT - 7SP. Med en kløver mindre og et rødt kort mer er hånden langt dårligere og da er det tid for cuebids.

Når det gjelder BOA sin variant skrev du jo selv Snorre at det var langfargene (i kombinasjon med trumfen) som vinner kontrakter. Sånn sett er jo ikke ideen med å bruke hopp til 4KL som 5-5 så dum... :)

1sp - 2NT
4kl

trodde jeg "alle" brukte som renonsvisende?

Hei

Boa-stenberg: http://www.bridgeguys.com/pdf/system_boa_aasan_2004.pdf

Side 25 og 26. 1sp-2nt-4kl viser 14+ og 5-5 i spar og kl

Så da blir det 1sp-2nt-4kl-4ru-4hj-4nt-5kl-7sp

Det forandrer seg hvilket fokus vi har i meldingsforløp. I dag er det mye fokus på å få vist kortfarger, mens fargelengder har andreprioritet. En kortfarge tar INGEN stikk, men hindrer motparten å ta stikk. Det er egne trumf og egne langfarger som vinner kontrakter. I "moderne" Stenberg må man ofte melde likedan på 5-5 som 5-3-3-2.

Under ser du makkers hånd til spillet over og kan noen hjelpe meg å melde storeslem?

KD1032
654
EK2
K2

E9854
E2
5
E10765

Etter du har meldt 7sp med kortene over, flytter jeg en kløver over til ruter. Hvordan melder du nå?

Slik jeg selv spiller så har makker vist en tilleggshånd med minst 3 kløver. Har han bare 3 kløver så hjelper det ikke at han har EK i hjerter med mindre han også har en dame i tillegg. Makker kan feks ha AJxxxx-EK-xx-Exx, da åpner han alltid 1 spar og ikke 1NT. Da er også 7 spar laydown. Har makker bare 5 spar og 3 kløver er det godt mulig han har 18-19, og har han de rette verdiene da så er det spill for 7. Men han kan også ha en kontrollsterk 14 prikker som oppvurderes etter min 2NT, eventuelt en fordelingsbombe, og det er vel det som er det utfordringen å finne ut av. 18-19+ eller feite 14, eller fordelingshånd? At makker cuer 2 ganger etter at jeg har sleminvitert med 3NT (jeg spiller i hvert fall slik) trenger absolutt ikke å bety at han viser tillegg til tillegget. Jeg tror jeg går videre å melder 4NT etter 4hj, får jeg 5 kløver så melder jeg 5NT. Får jeg 6 hj svar på den så går jeg ned i 6 spar. Synd jeg ikke fikk vist kontrollen min i kløver, da hadde det vært lettere for makker å vurdere en 7-er med EQJx i kløver sammen med hjerter konge, men slik er det.... Man får ikke i pose og sekk alltid. Hvilket betyr at her kan det faktisk fint stå 7 og vi spiller 6 etter et slikt meldingsforløp. Ballen havner altså til slutt hos makker som må vurdere sin hånd nøye etter min sleminvitt (3NT) oppfulgt av storeslemsinnvitt etterpå.... På en god dag gjør han rett :)

Et alternativ er å drite i 4nt og melde 5 kløver på 4hj for å se hva som kommer da, men det blir en variant jeg ikke er særlig tilhenger av. Har spilt for mange slemmer med både en og to esser borte opp gjennom årene.

Logg inn for å skrive kommentarer.