Nå må det være siste året!!

Antall kommentarer: 14, Sider: 1

Jada Arnstein. Det er fullt mulig å arrangere med 1200 par og over en "langweekend". Minner meg om et lag-NM i biljard je var med på en gang. Vi møtte klokka 8 om morran og slutta den siste kl 0130 neste dag.

Kjenner je gleder meg allerede!

100 par som du tok utgangspunkt i Espen er ingen problem å arrangere over en utvidet weekend som nå. Man starter med en kvalifisering på fredag, la oss si 45 spill så spiller man A+B semifinaler fredag kveld og lørdag formiddag på 45 spill. Lørdag ettermiddag og søndag spilles A+B finale med 70 spill. A-finalen spilles med 36 par der du møter alle over to spill, mens de resterende parene spiller en B-finale over 70 spill og med Monrad.

Ja Snorre - forklar meg hvordan du arrangerer ett NM ei helg dersom du får feks 100 par

Blir ikke dette litt som å si at NM lag finalen bør være åpent for alle? Et godt lag kan jo være uheldig å bli slått ut i 1-5.runde og dermed ikke klare "kvalikken". De beste laga klarer seg som regel frem til finalen, så da blir ikke dette ett tema. De beste spillerene i Norge får tåle å dra på en kvalifiseringsrunde om de vil spille NM. Både i lag og i par.

Kommer de ikke til finalen det året så blir det også feil å si at de fortjener å være der.

Det er mange andre idretter som også bruker kvalifiseringsrunder til finaler. Så å si alle vil jeg tru. Men det er sjeldent noen som sier at de beste ikke vant. Stort sett er det snakk om favoritter som ikke infridde.

Endelig et par medsammensvorne i Boye og Arnstein. Så har jeg kanskje ikke startet denne debatten forgjeves, uten at jeg med det mener å si at jeg sitter med svaret.
Å nekte bridgespillere å være med i turneringer i 2015 er mildt sagt rart. Om turneringa så heter det ene eller det andre.

Jeg er helt enig i at det fra hver krets må sendes et eller flere par med reisestøtte og ingen startkontingent. Det bør kunne sikre den geografiske bredden en ønsker i et Norgesmesterskap. Kvaliteten tror jeg vil ordne seg selv hvis det er fri påmelding.

Espen Forberg sitt "problem" med at det kan bli vanskelig å arrangere en så stor turnering har jeg svaret på. Kontakt Per Nordland og Markus Bruno.

Jeg tror også det kan være en god tanke å løsne på de sterke båndene mellom KM par og NM Semifinale. For mange er dette en rimelig uinteressant problemstilling og de velger ikke å stille i kretsmesterskapet fordi alt fokuset er på NM-plassen(e). Se bare i Trondheim som sprenger rammene for Trondheim Cup, men har fire bord i KM. (Jada, jeg vet at det er mange tilreisende)

Helt enig med de som mener at NM-par må arrangeres med fri påmelding, slik at de beste kan møtes for å spille om NM tittelen. Hvis en ser på deltagelsen i kvalifiseringen rundt om i landet så ser jo alle at nedgangen bare fortsetter og fortsetter. Kretsene kan jo fortsatt bruke KM-par til å gi de best plasserte NM billetter, alt etter hvordan økonomien og hvert enkelt kretsstyre måtte ønske. Tror også det hadde blitt mere ryddig og lettere å administrere for NBF. Se bare på det rotet som har vært i år med at den ene dagen er du kvalifisert, for å se at det den neste dagen er gjort feil slik at du er ute. Så er du på reserveliste for å se om noen trekker seg, hvis noen skulle klare å kvalifisere seg på nytt. Nei, la oss få et åpent NM-par med sponsorer så skal du se at interessen fyker i været :)

Trur Kurt Ove har ett poeng når han sier at dagens modell ihverfall gjør at "NM par er den eneste turneringen som samler de beste spillerne fra HELE landet."

Ellers lurer je litt på hvor lang en finale skal bli dersom det er fri påmelding (jfr Boyes forslag). Prisen vil selvfølgelig begrense deltagelsen, men je trur at dersom man skal øke deltagelsen i KM par rundt omkring, så må nøkkelen forandres. Deltagelse må belønnes bedre og man må begrense (kanskje fjerne) antall plasser basert på tidligere plasseringer.

Hei Snorre.

Jeg synes som deg at kvalifiseringen til NM par mister en del av sin funksjon når det er begrenset deltakelse i mange kretser. Dessuten tror jeg at den del av de sterkeste parene ikke prioriterer NM par fordi de må gjennom en kvalifisering utenom selve finalen (en kvalifisering som man på ingen måte er sikker på å komme seg helskinnet igjennom). Hva med å gi reisestøtte til nummer én og nummer to i KM par i de enkelte kretsene, og la NM par være en åpen turnering (eventuelt første mann til mølla hvis spillelokalet har begrenset plass)? Det bør gi deltakelse fra hele landet, i tillegg til en sterkest mulig turnering.



Hilsen Boye

Tror du skyter både over, og langt til side for mål, Snorre.

NM par er den eneste turneringen som samler de beste spillerne fra HELE landet.

Om turneringen skulle ha vært åpen, så ville du samlet de beste spillerne fra nærområdet + eliten. Mange av spillerne i distriktet ville ikke hatt økonomi til å delta.

NM-par i den form vi har nå har vært arrangert i mange titalls år, og må vel sies å være den kvalitetsmessig beste parturneringen vi har i Norge.

I og med at det spilles kvalifiseringsturneringer, kan jo ikke alle som ønsker det komme til finalen, det er jo litt av sjarmen, og det som gjør det ekstra gjevt å spille en parfinale.

Når det kommer til deltakelsen i kvalifiseringsturneringene, så er dette noe den enkelte krets må ta tak i. Helgeland krets har i alle år vært en av kretsene med høyest deltakelse. Det tror jeg faktisk kommer av at medlemmene i kretsen ønsker å komme til finalen, og at de har mulighet til det i og med at forbundet gir reisestøtte til finalen.

Selvsagt er det surt om man ikke kommer gjennom nåløyet, men er man ikke god nok, og har den rette gliden, så får man rett og slett ikke spille finalen. Jeg ser egentlig ikke problemet.

Å bruke amerikansk uttak i forbindelse med en parfinale, er vel like greit som om man ønsker at landslagene skal tas ut på det grunnlaget.

At man spiller i en krets med mange spillere som er gode gjør det jo vanskeligere å komme med det enkelte år, men tildeling av ekstraplasser til 2-11. plass gjør jo at disse "gode" kretsene får med flere par påfølgende år.

I stedet for å legge om turneringen bør heller kretsene sørge for at kvallikene blir mere populære.

Til Ragnar Midjo: Jeg tok bare en print av deltakerantallet på de kretsene som spiller i helga. Ja, det er mange kretser som allerede er ferdige og jeg kjenner ikke antallet overalt. Det er godt mulig noen kretser hadde bra deltakelse.

Er jeg virkelig alene i denne båten? Da bøyer jeg hodet og legger ballen død.

I helga klarte ikke Nils og Terje å bli blant de tre beste over våre 60 spill. Nils fortalt meg at han mente de hadde spilt bedre enn minst en av gangene de ble Norgesmester. I år får de altså ikke være med. J

Beklager, men jeg skjønner det virkelig ikke. Rett og slett ikke med beste vilje. Jeg er 100% enig med Ragnar Midjo om at det er et mål for mange å få spilt NM-finalen for par. Så stort at jeg hadde ønsket at alle som ville kunne få oppleve det hvert eneste år.

Dersom du skal kritisere kvalifiseringa til NM par må du i hvert fall sørge for å ha et riktig grunnlag for kritikken. For Nord-Trøndelag krets har du tatt utgangspunkt i KM for LAG. Her har vi påmeldt 14 lag fordelt på 2 puljer. Det er vi godt fornøyd med. I KM for PAR var det 21 par, og det var vi ikke så fornøyd med. 3 par til hadde gitt ekstra plass i finalen.
Den måten vi nå har kvalifisering til NM par, synes jeg er veldig bra. Det er et mål for mange å kunne spille parfinalen, og gjennom nåværende ordning kan mange oppnå dette. Dessuten har jo Forbundet nå åpnet flere portaler for å komme til finalen.
Ta en titt på resultatlistene for de seneste årene: Vinnerne representerer uten tvil toppen av norsk bridge. Om det da lenger ned på resultatlista er spillere som ikke gjør det, så kan ikke det være noe problem.

Takk til både Martin og Jo-Arne for innlegg og håper flere melder seg på talelista.

Jeg utfordrer innsendere til å si noe om HVORFOR de ønsker kvalifisering til NM par.

På 70- og 80-tallet var begrunnelsen at det ville bli så mange påmeldte hvis en åpnet opp, at turneringa ville bli uhåndterlig. Det vil vel ikke skje i dag? Om det skulle vise seg at vi får 350 påmeldte par, så kommer vi vel til å juble hemningsløst?

Er grunnen at det å kvalifisere til noe skaper andre følelser enn om en melder seg på? Jeg mener at bildet over med deltakertallet fra kretsenes KM par-2015 forteller at det i så fall ikke virker. Det er fullt mulig å gi ulike former for "belønning" til et antall par fra kretsene? (eller regioner som Jo-Arne heller ønsker)

Ønsker noen at NM par skal ha et elitepreg siden det skal kvalifiseres hit? Om så er argumentet, mener de at det virker?

Er det andre idretter som har kvalifisering til sine Norgesmesterskap? I tilfelle går vel det da på kvalitetskrav og ikke kvoter til klubber, kretser eller regioner?

Velkommen til debatt!

Jeg synes vi skal beholde NM-par som det er, men jeg kunne godt tenke meg at det ble regions kvalifiseringer rundt omkring, altså at kvalifiseringen blir trukket ut av kretsene, dette ville medføre at kvalifiserings turneringene ble mer rettferdige da hver region samlet ville ha mange flere plasser og flere par til finalen, antall par i finalen kunne godt økes til 72 par som det var før finalen ble trukket inn i nm-uka. Synes også at det er tull at noen par kan kvalifiseres gjennom nm-uka, bør være rene kvalifiseringsturneringer. Det bør heller ikke være begrensninger på hvor et par er hjemmehørende alle må få lov til å velge hvor de skal spille kvalifiseringen.

Siste gang? Jeg synes vi skal beholde årets kvalikordning,men kretsene bør vurdere om kvalik og km skilles.Dette da min erfaring er at kampen om NM plass skaper et forsurende element som skremmer "massen" fra å delta i Km som burde værets årets turnering for alle.
I tillegg føler jeg vi skal spille med en usikkerhet om vi får3 plasser eller ikke. Er faktisk deltakelse å tolke som antall par?,og vil NM titlene i Trosmsø som "plutselig" dukket opp være kvalifisert til Par- finalen? Med ønske om en tøff fight i historiens første minikvalik i Vest-Agder(tidligere minst 80 spill). Martin Reinertsen

Logg inn for å skrive kommentarer.