Tråd: Valgfag i ungdomsskolen.

Du kan logge inn på linjen øverst på siden under hovedmenyen. Du må være medlem av NBF for å logge inn. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord - kontakt NBF. Har du glemt passordet? Trykk her

Reply top
30. april 2011 02:58:16

Jeg så i dag at Kunnskapsministeren nå sier at valgfag skal tilbake i ungdomsskolen. 2 timer i uken skal det visstnok bli. Kunnskapsdepartementet skal gi skoler/elever mulighet til å velge mellom 12-15 valgfag.
Dette innlegget er sikkert helt unødvendig av meg, da jeg nok ikke er den eneste som har fått med meg dette. Men, bare må forsikre meg om at de personer som har mulighet til å påvirke departementet er på hugget umiddelbart.
Bridge bør/skal/må bli et av de 12-15 alternativene!
Jeg lover at jeg skal stå å banke på døra til rektor her tvert det blir kjent at bridge er et av alternativene, (heldigvis er det også ny rektor siden jeg ble avvist sist), og gjøre mitt ytterste for å få innpass. Får elevene mulighet til å velge bridge, så er jeg overbevist om at tilstrekkelig mange gjør det.
Dette er den største rekrutteringsmuligheten vi har fått på mange år, dette må vi ikke skusle bort!
Lykke til Marianne, og dere alle på Ullevål!


Mvh
Jan Gunnar Forbregd

Reply bottom


Reply top
05. mai 2011 14:23:53

Hei Jan Gunnar,

Ja, dette er en endring som blir ønsket velkommen i skolene, og vi skal gripe muligheten med begge hender. Jeg sitter akkurat og leser stortingsmeldingen Motivasjon - Mestring - Muligheter. Bridge ser ut til å passe veldig godt inn i forhold til hvordan de tenker seg valgfagene. Der refererer de blant annet til en skotsk undersøkelse som viser at spillbaserte metoder kan gi gode muligheter for å engasjere elevene i aktiviteter som kan gi økt læring. Bridge fremmer samarbeid og konsentrasjon, egenskaper som øker prestasjonene i alle fag. I tillegg ønsker de økt fokus på matematikkfaget, der en i bridge lærer logisk tankegang, risikovurdering og hoderegning.

Se gjerne artikkel fra New York Times om bridge i skolen: http://www.nytimes.com/2011/04/25...1&sq=bridge&st=cse&scp=2

I neste uke kommer vi til å sende ut en mail til alle klubbene for å kartlegget hvor vi har bridgespillende lærere i ungdomsskolen. Vi kommer til å kontakte kunnskapsdepartementet innen kort tid for å finne ut hva vi må gjøre for å komme i betraktning. I mellomtiden tar vi gjerne i mot innspill fra dere!

Mvh
Marianne

Reply bottom