Tråd: Meir "turn-over" i utbetalinga av MP

Du kan logge inn på linjen øverst på siden under hovedmenyen. Du må være medlem av NBF for å logge inn. Har du ikke fått tildelt brukernavn og passord - kontakt NBF. Har du glemt passordet? Trykk her

Reply top
08. juni 2011 15:42:17

Leser i Per Halvorsens artikkel frå siste BIN om Springs National i USA. Han skriv at det nesten ikkje er premiering. Det som gjeld ratingpoeng ikkje premiering. Eg meiner dette er noko ein bør ta innover seg i Norge også.

Eg meiner det er eit problem i Norge at ein nesten må ha spelt i to år før ein er god nok til å erhverve seg nokre skarve klubbpoeng. Etter to år er ein gjerne gått lei for lenge sidan og har slutta. Ein får ikkje noko rating alikevel så kvifor halde fram med organisert bridge? Eg meiner ein difor burde fått utdelt "ratingpoeng" på eit langt tidlegare tidspunkt for å fange interessen til konkurranse elementet. For mange er det antal MP som er motivasjonsfaktoren for å stille på turneringar.

Eg innser at dette nok er ønsketenking, men tenk om ein i dag hadde ganga alle MP med 10, dvs. at dei som hadde 10mp fekk 100, dei som hadde 100 fekk 1000 og dei som hadde 1000 fekk 10000. Då hadde ein plutseleg fått eit mykje spelerom for utdeling av mp, og kunne dermed innlemma langt ferskare spelarar i "racet" på eit tidlegare tidspunkt?

Arnt Ola Fidjestøl

Reply bottom


Reply top
15. juli 2011 22:38:57

Her er link til det amerikanske rankingsystemet. http://www.acbl.org/about/honorTitles.html. Ikke helt ulikt vårt så å se til USA for endring av MP-utdeling tror jeg ikke har så mye for seg. Det som er den store forskjellen på Nationals og f.eks. Bridgefestivalen er at de ranker spillerne slik at man får ikke selv bestemme i hvilken pulje man spiller. Det spilles Mitchell og man spiller i mange puljer, og da kan det deles ut MP til mange fler enn f.eks. under NM Mix Par. Trur eg. Har ikke satt meg inn i detaljene, men tror at det blir slik.

Skjønner ikke helt hva du mener med at man må ha spilt i to år før man får MP. Selv JEG fikk da klubbpoeng første året jeg spilte happy. At jeg ikke fikk flere MP de første åra jeg spilte var fordi jeg ikke fikk vite om hvor jeg kunne få MP. At man kunne spille SM, KM, NM tok det mange år før jeg fikk øya opp for, så derfor tror jeg at vi kan oppmuntre ferskingene til å spille mer. Få dem til å sette sammen et lag og delta både SM, NMK, diverse lagturneringer på Bridgefestivalen. Å vinne en kamp er enklere enn å vinne en klubbkveld! Så min oppfordring til de som sanker MP - SPILL LAG!

Reply bottom


Reply top
08. august 2011 20:06:30

Er vel derfor du spelar enno det då... at du fekk dine første MP første årethappy Var lettare å få KP før forresten. Veldig mange stader kunne ein spele kvar dag. Det kan ein ikkje lenger.

Reply bottom