NBF avholder BBO-turneringer i helgene (oppdatert)

Fra 8. januar arrangerer vi turneringer hver fredag (20:00) og søndag (19:00). 

NBF avholder BBO-turneringer i helgene (oppdatert)

Alle resultater oppdateres på egen side. 

Reglement for turneringene.

Premier blir som følgende:
- Hver måned settes det av kr 7 500 i premiebudsjett
- Etter siste turnering i april fordeles premiepotten på følgende:

 • 1. plass: 25% av potten
 • 2. plass: 15% av potten  
 • 3. plass: 10 % av potten
 • Trukne premier: 10 premier a 5% av potten

De trukne premiene gjøres etter "lodd-prinsippet" hvor hver deltakelse i turneringene gir 1 lodd. Har du spilt 15 turneringer får du altså 15 lodd i trekningen!

 Slik melder du deg på til turneringen (video)

Hvorfor turneringer på BBO?

Vi ønsker at bridgespillere skal ha et tilbud om å utøve sin hobby, selv om man ikke kan møtes fysisk. Ukedagene arrangerer nå mange klubber ordinære klubbturneringer, og vi ønsker også å gi et tilbud i helgene. På grunn av den enorme økningen i interesse BBO opplever om dagen, så er siden dessverre noe ustabil. BBO prioriterer derfor betalingsturneringer, og for å sikre både forbundets økonomi og stabilitet i turneringene vil vi derfor ta en startkontingent. 

Samtidig har vi strenge krav til hvordan man skal oppføre seg mot med- og motspillere. NBF får til tider henvendelser fra fortvilte medlemmer som har blitt trakassert og fått ufine kommentarer i turneringer på BBO. Dette er det nulltoleranse for i våre turneringer, og medfører umiddelbar blokkering fra å delta i fremtidige turneringer. Startkontingenten refunderes ikke, og i særskilt grove tilfeller kan det bli snakk om disiplinære reaksjoner. Vi ber alle oppføre seg slik de ville gjort i klubben, så blir det en trivelig arena for alle! 

Samtidig vil vi minne om at det i disse dager er mange nye bridgespillere som tar sine første steg på BBO. Disse hjelper vi selvfølgelig så godt vi kan!

Om turneringen

Turneringsdetaljer:

 • Spilletidspunkt: Fredag 20:00 - Søndag 19:00 
 • Antall spill: 27
 • Tid per spill: 7 minutter
 • Beregningsform: Matchpoints
 • Ansvarlig TL: Iwona Larssen
 • Brukerkonto: NBF BBO
 • Startkontingent: 5 BB$ (juniorer får halvparten refundert i etterkant)
 • Premier: Klubbpoeng til beste 1/3 i hver turnering (ordinær tildeling). I tillegg kommer vi tilbake med ytterligere premiering.
 • Tillatt for: Alle med IP-adresse i Norge, samt norske spillere i utlandet. Spillere i utlandet må gi beskjed slik at de kommer med på godkjenningslista.

Ingen forhåndspåmelding er nødvendig - man bare melder seg på i BBOs systemer. Om man ikke har norsk IP-adresse og vil være med, sender man beskjed til bruker NBF BBO i god tid før turneringsstart (dette må bare gjøres før første turnering).

Vi vet ikke hvor lenge vi kommer til å ha dette tilbudet, men foreløpig tilbyr vi turneringer så lenge det er begrensninger for ordinær bridgespilling.

Om Alert-knappen på BBO

Alle avtaler du og makker har, skal være åpent for motstanderne. I vanlige live-turneringer, så har vi regler for at f. eks. åpningsmeldingene skal annonseres (1 kl = minst 2, 1NT = 15-17 etc). Disse reglene gjelder også når man spiller på BBO. Forskjellen er at det er spilleren som avlegger meldingen (og ikke makkeren) som skal annonsere meldingen. Så du skal altså forklare dine egne meldinger - så ofte som mulig, og så nøyaktig som mulig.

Bruk f. eks. en nøyaktig beskrivelse av meldingen framfor konvensjonsnavn. Bruker dere 2 ruter som Ekrens, så forklar det som 4-10 hp, minst 4-4 i major framfor å bruke konvensjonsnavnet.

Alle åpningsmeldinger skal forklares før de avlegges, og alle kunstige meldinger skal forklares - av spilleren selv.

Det kan være at motparten har oppfølgingsspørsmål, og disse forklarer dere da på privat chat.

Grunnregelen er: Forklar alt, alltid.  

Registrer BBO-nicket på din profil på bridge.no

For at vi i etterkant av turneringen skal kunne identifisere deg, må du ha lagt inn BBO-nicket ditt på profilen din på bridge.no. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, se videoen under:

FAQ:

 • Hvordan skaffer jeg meg BB$? 
  Det finnes flere måter å skaffe seg BB$, men vi anbefaler sterkt å gå via knappen oppe til høyre i hovedvinduet på BBO. 
  Det gir lavere kurs enn å kjøpe til fast pris via shoppen til BBO. Allan Livgård betalte 11,3 kr per BB$ torsdag 19. mars.
  Ved å trykke på denne knappen kan man også sjekke status for hvor mye BB$ man har på sin brukerprofil. 
 • Hvordan melder man seg på turneringer på BBO?
  Vi har laget en egen brukerveiledning som går gjennom dette steg for steg. Alle klarer dette 
 • Hvor mange klubbpoeng får vi?
  Akkurat samme skala som i ordinære klubbturneringer. Vinneren får dobbelt av antall par, og dette reduseres med ca 2/3 nedover.
 • Motstanderen er ufin - hva gjør jeg?
  Forhold deg saklig selv og ta kontakt med TL for turneringen. Vi håndterer slike saker strengt.
 • Jeg ligger dårlig an halvveis og vil avslutte turneringen. Kan jeg det?
  Ville du gått hjem fra en klubbkveld halvveis fordi du lå under middels? Ikke det nei, samme regler på BBO. Vi forbeholder oss retten til å ikke godta deltakelse fra de som stikker av.
 • Makker alerterer ikke meldingene mine
  På BBO er det slik at du selv skal alertere dine meldinger. Makker ser ikke dette, men beskjed går til motstanderne. Vær aktiv med alerteringer og annonseringer, heller en gang for mye enn 1 gang for lite. Og du kan skrive inn meldingens betydning før du avgir den.
 • Hvordan får jeg skrevet kortsymboler på BBO?
  Bruk utropstegn før første bokstav i fargen på engelsk. !s = spar, !h = hjerter, !d = ruter og !c = kløver.

Slik melder du deg på turneringer på BBO (video):

Melde og spille på BBO

Å manøvrere på BBO - praktiske tips

Andre nyttige videoer

(NB! skjermbildet kan se litt anderledes ut, siden BBO har kommet med ny versjon, men stegene man må gjennomføre og prinsippene er de samme)

Legge til venner på BBO

Chat til bordet, turneringen og privat til venner (på engelsk)