Fordeling av finaleplasser NM par

I helga gikk de siste kretsmesterskapene for par av stabelen, og finalistene i NM par er dermed klare.

Fordeling av finaleplasser NM par

I finalen har de regjerende mestrene en friplass og arrangøren har to friplasser.

Alle kretsene har en fast plass, og de kretsene som hadde par plassert som på 2.-11. plass i fjorårets NM par har ekstra plasser på grunnlag av disse plasseringene (par som kvalifserte seg fra NM monrad par teller ikke med her, så dermed ga også 12. plass i fjor en ekstra finaleplass).

Norgesmestrene for junior, mixpar, veteranpar og damepar i inneværende år gir også normalt finaleplass, sammen med fire par fra NM monrad par. Siden tre av disse turneringene ikke ble arrangert på årets festival, og NM junior arrangeres senere i høst, utgår sju av disse plassene. For å unngå frirunde, fikk kretsene en ekstra plass.

Sam Inge Høyland vant NM mixpar er regjerende norgesmester i par, så plassen fra NM mixpar er derfor overført til kretsene.

Normalt er det ni plasser som fordeles på kretsene ut fra deltakelsen i KM par. Med to ekstra plasser, ble det i år elleve kretser som fikk en ekstra plass; de ni kretsene med minst 18 deltakende par i KM par, samt to av kretsene med 17 par - etter loddtrekning. NBF Vest-Agder og NBF Hordaland gikk seirende ut av loddtrekninga, og fikk dermed de aller siste finaleplassene.

Oversikt over hele finaleplassfordelinga (inkludert kvalifiserte par) finnes på vår finaleplassfordelingsside.

Oversikt over deltakerne, samt annen informasjon om finalen, som arrangeres av Kragerø BK 18.-20. september, finnes på nmpar.com.