20 lag til skolemesterskapet

Siste helgen i mai samles nærmere 100 juniorer for å spille skolemesterskapet i bridge. Dette blir det tredje skolemesterskapet. Høsten 2018 var det i Oslo og våren 2020 var det online på grunn av pandemien. Vi gleder oss derfor veldig til å se mange unge bridgespillere ved bridgebordet igjen.

20 lag til skolemesterskapet

Det er påmeldt 20 lag, som er omtrent likt fordelt mellom barneskole og undsomsskole. Alle spiller mot hverandre, men det vil være premiering både for beste barneskole- og ungdomsskolelag. Det skal spilles ti kamper med fem spill i hver kamp over to dager, og scoringsformen er BAM. Det betyr at vunnet spill gir 2 poeng, uavgjort gir 1 poeng og tapt spill gir 0 poeng. Dette er en scoringsform som er enklere å forstå for ferske spillere. 

I tillegg til skolemesterskapet skal det spilles Marit Sveaas IBT på Lillehammer samtidig, her er det meldt på sju juniorpar og noen juniorer i par med en voksen. Det vil derfor kry av bridgejuniorer på Lillehammer. Dette er ikke noe man vil gå glipp av, så om man vil følge med på skolemesterskapet kan man melde seg på Marit Sveaas IBT og stikke innom skolemesterskapet i en pause. 

Både i forkant av og underveis under skolemesterskapet vil det bli oppdatert med informasjon, bilder, funfacts og resultater på Facebooksiden til skolemesterskapet. Den heter Skolemesterskap i Bridge, og finnes her.