joh64 og oof70 til topps

Jonny Hofstad og Olav Olsen Fagerstrand vant begynnerturneringen på BBO i går kl 2030. Ettersom det var bare 2 bord ble det spilt IMPs across the field. Det virker som om interessen for disse turneringene er lav, så inntil videre legger vi dem på is. Dersom en gruppe bridgelærere ønsker at vi tar opp tråden til høsten igjen, vil vi vurdere det.

joh64 og oof70 til topps

Disse onsdagsturneringene på BBO har vært ment som et ekstratilbud til de som nettopp har begynt å spille i klubb, der en kan spørre om tips underveis. Det er det få som har benyttet seg av, men ta gjerne en titt på dette spillet: 

KLIKK HER. 

Nord syd meldte godt: Nord åpnet i 1 hjerter, og med sparstøtte til Syds kunne Nord telle ekstra trumfpoeng (1 for dobbelton, 2 for singelton), og hadde nok til 4 spar. Syd lettet til utgang. Godt meldt.

Vest spiller ut kløver dame. Hvordan ville du spilt kontrakten?

Her er det 8 sikre stikk (5 sparstikk, ruter E og EK i kløver). Hvor kan de siste stikkene komme fra?

Ved å trumfe på den hånden som er kortest i trumf, skaper en ekstrastikk. Noen ganger er det lurt å starte med å ta ut trumfen, men denne gangen lønner det seg å få trumfet ruter (eller kløver) i bordet først. Legg gjerne opp kortene på bordet når du følger spilleplanen under:

Stikk med kløver ess, og spill ruter til esset. Trumf en ruter i bordet. Trumf en hjerter på hånden, trumf en ruter i bordet.

Det var to trumfinger på den korte trumfhånden, og du er oppe i 10 stikk, og kontrakten er hjemme.

Men det er vel ingen grunn til å gi seg nå?

Spill en kløver til håndens konge, og trumf en kløver med spar knekt. Dersom kløveren hadde sittet 3-3 hos motparten, hadde de to små kløverene på hånden stått, og du kunne tatt ut trumfen og tatt alle 13 stikkene. Nå satt det ikke så fint, men kontrakten er ikke lenger i fare. Trumf en hjerter på hånden, og trumf den nest siste kløveren med spar konge. Dersom sparen hadde sittet 2-2 hos motparten, kunne du nå tatt resten. Det gjorde det ikke, men det ble 12 stikk, og når du får til å spille slik, er det tid for å begynne å melde hardere :-)