To norske gull i EM for nasjonslag!

Et historisk EM for Norge - gull i åpen klasse og dameklassen!

To norske gull i EM for nasjonslag!

Det norske laget i åpen klasse styrte inn til et sikkert gull, etter å ha sittet i førersetet de siste åtte rundene.

Vi gratulererer Christian Bakke, Boye Brogeland, Tor Eivind Grude, Geir Helgemo, Allan Livgård, Terje Aa, Tolle Stabell (kaptein) og Sten Bjertnes (coach) med overlegen seier!
Dette er Norges tredje EM-gull i åpen klasse.

I dameklassen ble det dramatikk helt til siste slutt. Vårt lag lå i tet sammenhengende fra runde 6, og hadde 10,01 VP i margin til Frankrike, før de to lagene møttes i siste runde.
Det innebar at Norge tålte å tape med 20 IMP, for fortsatt å ta sammenlagtseieren. Og det så trygt ut helt fram til de to siste spillene. Der henta Frankrike akkurat de IMPene de mangla for å gå forbi, og dermed så det ut til at gullet glapp rett før målstreken.
Men det var likevel ikke over, idet det var en TL-sak til behandling på et spill tidlig i kampen. Der fikk vårt lag delvis medhold, og fem IMP tilbake - og dermed var gullet i boks!

Vi gratulerer Ann Karin Fuglestad, Liv Marit Grude, Marianne Harding, Torild Heskje, Gunn Tove Vist, Bodil Nyheim Øigarden, Anne-Lill Hellemann (kaptein) og Leif-Erik Stabell (coach) med et historisk første gull i dameklassen!

Fra venstre: Ann Karin Fuglestad, Bodil Nyheim Øigarden, Liv Marit Grude, Marianne Harding, Torild Heskje, Leif-Erik Stabell, Anne-Lill Hellemann og Gunn Tove Vis.
Foto: Svein Arild Naas Olsen