Tidenes julegave!

Har klubben din meldt seg som mottaker av Grasrotandelen til Norsk Tipping? Via Grasrotandelen kan alle spillere velge hvem som skal motta deres andel av tippemidlene, 5 % av det en allerede har spilt for.

For å bli Grasrotandelmottaker må klubben/kretsen være registrert i Frivillighetsregisteret. Kun 73 av landets 425 klubber har registrert seg. Midlene fra Grasrotandelen gir klubben mye midler med minimalt med innsats, midler som for eksempel kan øremerkes rekruttering. For eksempel har Kolbotn Bridgeklubb fått inn nesten 75.000 kroner bare i år.

Sjekk her om din klubb er registrert, og finn ut hvor mye den enkelte klubb har mottatt så langt.

Tidenes julegave!


I 2009 har Grasrotandelen tilbakevirkende kraft. Dette betyr at når spilleren tilknytter seg Grasrotandelen første gang, vil det bli beregnet midler av alt spilleren har spilt for i hele 2009. Grasrotandelen fortsetter i 2010, men uten tilbakevirkende kraft. Det er derfor veldig viktig å sette fokus på verving av spillere før nyttår.Det viser seg at det er veldig stor variasjon i utbetalingene. Fra ingenting til nesten 75.000 så langt i år. Flere klubber mottar over 10.000 i løpet av året. Kolbotn BK er den klubben som har mottatt mest, og klubben estimerer å nå ca. 60.000 innen utgangen av året.

Kolbotn BK har jobbet bevisst med å få storspillere og tippelag til å registrere seg med klubben som mottaker. Og har en klar strategi for bruk av disse inntektene. De sponser alle lag som representerer klubben i KM lag, SM og NM for klubblag ved å dekke startkontingenter. De sponser nesten halve medlemskontingenten og 40% av årslisensen, julebord er subsidiert og kurs er gratis i klubben.

Her finner du oppskriften til hvordan din klubb kan motta tippemidler.
Her finner du oppskriften til hvordan du registrerer klubben i Altinn.