Sverige vant Nordisk for junior

Nordisk mesterskap for juniorlag ble vunnet av Sverige tre vinnerpoeng (VP) foran Norge. I mesterskapet som ble arrangert i Reykjavik i påsken, fikk dermed det norske laget revansje på danskene, men "søta bror" ble altså for sterke etter å ha slått Norge 18-12 i deres siste innbyrdes oppgjør. I nestsiste runde og siste kamp i selve mesterskapet, fikk vi en spennende "finale" mellom Sverige og Danmark.

Sverige vant Nordisk for junior

Situasjonen før siste kamp, var at Sverige trengte minst uavgjort mot Danmark som igjen trengte 17-13 seier for å bli Nordiske mestere. Alle tre lagene ville ende med samme antall VP med 16-14 seier til Danmark. Norge ville ved dette kampresultatet vinne tittelen da Norge hadde flest VP i kampene innbyrdes mellom de tre lagene. Lenge stod kampen og vippet mellom 15-15 og 16-14 til Danmark, men svenskene avsluttet best og vant den nordiske tittelen med tre poengs margin til Norge og med danskene ytterligere tre poeng bak. Island som var det fjerde deltakende juniorlaget, ble sist i kampen om Nordic Junior Trophy.

Resultater Nordisk mesterskap for junior 2009:

1. Sverige

108

VP

2. Norge

105

VP

3. Danmark

102

VP

4. Island

39

VP

Mesterskapet ble spilt som en dobbel Round Robin (alle mot alle to ganger), med i alt sju deltakende lag. I tillegg til de fire juniorlagene deltok også Island U-21, Danmark U-21 og Danmark Jenter U-26 med lag på Island. De tre beste juniorlagene var klart mye bedre enn de fire øvrige lagene. Disse kampene innebar derfor stort sett at juniorlaget tok full pott med 25 VP. Norge tok hjem seieren i den totale turneringen der resultatene mot alle de seks andre lagene var med å telle på sluttabellen.

Utdrag av resultatene for Junior Round Robin Reykjavik påsken 2009:

1. Norge

286

VP

2. Danmark

284

VP

3. Sverige

274

VP

Fredrik Simonsen

Erlend Skjetne

Det norske laget leverte et bra mesterskap noe som lover godt foran EM i Romania til sommeren. De spilte seg opp etter en litt nølende start. Spesielt gjaldt det Erik Berg-Lars Arthur Johansen som ble satt sammen som nytt par til Nordisk, fordi Espen Lindqvist dessverre måtte melde forfall pga. sykdom. Prestasjonen til Erik og Lars Arthur var litt ujevn i mesterskapet, noe som ikke er så rart etter at Lars Arthur hoppet inn som reserve for Espen veldig nært inn til mesterskapet. Vårt for året nykomponerte landslagspar som også er uttatt til EM, Fredrik Simonsen-Erlend Skjetne leverte solid innsats på Island og var uten minusrunder på butleren. Vi går mot et spennende mesterskap i sommerens EM i Romania.

Butleren for turneringen ble dominert av de norske og danske juniorparene, men går vi disse tallene litt nærmere etter i "sømmene" så vil vi se at butleren blir snudd helt på hodet om vi bare bruker tallene fra kampene mellom juniorlagene. Det ville da gitt disse butlerresultatene:

1. Mikael Grönkvist - Cecilia Rimstedt

0,84

IMP pr spill

2. Erik Berg - Lars Arthur Johansen

0,59

IMP pr spill

3. Simon Bech - Eric Arvidsson

0,57

IMP pr spill

4. Erlend Skjetne - Fredrik Simonsen

0,47

IMP pr spill

5. Lea Troels Möller Pedersen - Lars Möller Sörensen

0,40

IMP pr spill

6. Lars K. Nielsen - Anne-Sofie Houlberg

0,36

IMP pr spill

 

 

Det norske sølvlaget

Her er det norske laget på Island.
Fra venstre Lars Arthur Johansen, Lars Eide (npc), Fredrik Simonsen, Erik Berg og Erlend Skjetne.