Stem på Årets Bridgeildsjel 2024

Juryen har plukket ut finalistene i kåringa Årets Bridgeildsjel 2024, og folkeavstemminga er nå i gang på vår hjemmeside.

Stem på Årets Bridgeildsjel 2024

Stem på Årets Bridgeildsjel 2024

Årets Bridgeildsjel er en av våre gjeveste utmerkelser, og deles ut til et medlem som har gjort en solid innsats for sin klubb over flere år.

Følgende ildsjeler har kommet til finalen i årets kåring:

  • Ane Elisabeth Haaland, Nesodden BK
  • Sølvi Flo, BK Sølvknekt
  • Dag Inge Torgersen, Klepp BK
  • Morten Eide, Åsane BK
  • Stig Martinussen og Torkel Viken, Dampen BK

Juryen som har plukket ut disse finalistene består av Jan Muri (leder), Elizabeth Græsholt Sjødal og Lillian Lindberg.

Hvem som blir Årets Bridgeildsjel 2024 avgjøres gjennom en en folkeavstemming blant medlemmene i Norsk Bridgeforbund som pågår fram til 30.juni.

Avstemminga gjøres på www.bridge.no, og man må være pålogget for å stemme.

Om du mangler påloggingsinformasjon kan du be om å få tilsendt nytt passord til din e-post. Hvis du ikke får tak i nytt passord på denne måten, ta gjerne kontakt med administrasjonen, så hjelper vi deg med å generere et nytt passord. Du kan nå oss ved å sende en e-post til bridge@bridge.no eller ringe 47 47 94 00 (mandag - fredag 12-15). Det samme passordet bruker man for å melde seg på til turneringer, så det kan være lurt å ha et som fungerer.

Avstemming(hvis du klikker her uten å være pålogget, vil du bli sendt videre til påloggingssida, og deretter til avstemminga når du har logget på)

Finalistene

Ane Elisabeth Haaland

Min nominasjon av Ane Haaland som årets bridgeildsjel kan begrunnes slik: Hun er tidligere leder av Nesodden Bridgeklubb, og har vært med i styre og stell av klubben i mere enn 10 år.

Mange bridgeklubber sliter med synkende medlemstall og aktivitetsnivå. I Nesodden Bridgeklubb har denne utviklingen vært motsatt i de senere år, noe som ikke minst skyldes Ane. Hun har lagt ned et stort og bredt engasjement for å rekruttere nye medlemmer til klubben og til kretsen, over svært mange år. Engasjementet har favnet bredt, fra vervingen av nye medlemmer til å organisere og ikke minst gjennomføre opplæringen og å få nye medlemmer til å bli i klubben.

Hun har vært en ledende bridgelærer både i egen klubb og i kretsen. Ikke minst takket være henne og hennes smittende engasjement, energi og brede bridgeerfaring fra hele verden er vår klubb i dag en av Norges aller største bridgeklubber. Vi har rekruttert nærmere 70 nye, aktive medlemmer siden 2020, og teller i dag omtrent 150 medlemmer.

Jeg er selv et godt eksempel på hva Anes engasjement har kunnet føre til. Etter å ha vært borte fra bridgen i en årrekke nølte jeg litt med å kaste meg på igjen som pensjonist. Det var Ane som til slutt fikk overtalt meg til å begynne igjen, og nå er tirsdagsbridgen i klubben et av ukens virkelige høydepunkter.

Med den største selvfølgelighet åpnet hun sitt private hjem under pandemien for å undervise nybegynnere. I tillegg til hennes mange tillitsverv og ansvaret for rekrutteringsarbeidet i Nesodden Bridgeklubb har hun også engasjert seg på kretsnivå, med sterke bidrag til vervekampanjer og kursing av nybegynnere i både Sarpsborg og Spydeberg.

Ikke minst viktig er Anes arbeid som pådriver for og redaktør av vår nye «Grunnbok og arbeidsbok i bridge». Denne var først og fremst ment som nytt kurshefte for nybegynnere, til bruk både i vår egen klubb og andre klubber som kjører kurs og opplæring, men inneholder masse stoff som er til stor nytte også for viderekomne, med avsnitt om meldinger, øvelser, tips og bridgeforståelse. Kursmateriellet er etterspurt og har vært i bruk også i andre kretser, med stort hell. I tillegg til Anes utrolige innsats for rekruttering og opplæring er hun en humørfaktor og gledesspreder i klubben. Hun har virkelig fortjent status som årets bridgeildsjel.

Nominert av: Nils Erik Lie, Nesodden BK


Sølvi Flo

Jeg ønsker og nominere henne av den grunn at hun har i hele sin bridgekarriere vært villig til og stille opp for bridgen og har hele tiden vært veldig villig til og stille opp og har også takket ja til forskjellige verv oppover både i sin første klubb Flesberg BK og i sin nåværende klubb BK Sølvknekt. Tror hun var leder i Flesberg BK i en liten periode, men vet hvertfall at hun har holdt kurs i Flesberg Bridgeklubb.

Har mest kjennskap hva hun har stilt opp på på hennes nåværende klubb Sølvknekt og vet også at hun og hennes mann har vært med forbundet i deres juniorsatsating og har også vært med på internasjonal juniorspillere og leirer for juniorer i forbundets regi.

Hun var tidliggere leder i Sølvknekt før jeg tok over som leder for tre år siden. Hun har i hele sin karriere vært med på alle bridgekurs vi har holdt på klubben og når vi startet opp nytt bridgekurs for 2,5 år siden så var det en selvfølge at hun ville være med og vi holder nå kosebridge onsdager hvor hun da sender ut melding til kursdeltagere for og få nok spillere hver kveld og om det ikke kommer nok folk? Ringer hun og ordner slik at vi får med ordinære medlemmer og fulle opp slik at vi får nok folk.

Om det da eventuelt blir for få folk så ordner hun det slik at vi spiller hjemme hos henne for å spare husleiekostnader. Hun er den som alltid stiller opp på Bridgens dag og er alltid med og sitter på stand på Stortorvet, og ikke nok med at hun alltid stiller opp, så får hun også med sin mann Olav Lillebuen og barnebarn også.

Når vi nå skulle starte med skolebridge, så var det jo selvfølgelig en selvfølge at hun sa ja til og være med på dette også. Vi har nå prøvd på to skoler og Sølvi er alltid med. Så å si at hun brenner for sin hobby er ikke akkurat å ta i. Som leder i klubben er det en glede å ha slike personer med seg. Stiller alltid opp. Så ønsker at hun skal få en påskjønnelse for sitt brennende engasjement og alltid gode humør. Håper det fremkommer litt hvor mye hun gjør for klubben i det jeg har skrevet her? Men er ingen flink forfatter, så håper jeg dere ser hva hun betyr for bridgen:-)

Nominert av: Ole Mikkelsen, BK Sølvknekt


Dag Inge Torgersen

 

Dag Inge har siden starten av 80-tallet stått på for å øke omdømmet til Bridge i Norge. Han har til dels ofret sine egne muligheter for å spille på toppnivå til fordel for kursholding og administrativt arbeid i både klubb og krets.

Han har ved mangen anledinger avslått å spille med etablerte stjerner til fordel for nybegynnere slik at disse skal føle trygghet i turneringer. Han har i en årrekke påtatt seg oppgaver som "ingen andre vil ha", og for dette fortjener han prisen som årets bridgeildsjel.

Uten Dag Inge ville vi hatt betydelig færre bridgespillere og ikke minst uten hans gode humør ville spillene slett ikke blitt like spennende.

Han er en god bridgespiller, men for å stille opp for nybegynnere og undervisning på kurs har han satt til side egne ambisjoner. Han er opptatt av rekruttering og ivaretakelse av nye spillere i klubb og krets. Et forbilde for mange i bridgemiljøet.

Nominert av: Birger Solvang, Rubbestadneset BK og Anne-Marie Torgersen, Rubbestadneset BK


Morten Eide

Undertegnede har som styreleder i Åsane Bridgeklubb hatt den glede av å samarbeide med Morten Eide som styremedlem de siste fem årene.

Morten står aldri tilbake når det gjelder å påta seg oppgaver som styremedlem, men det stopper ikke her. Morten driver mer eller mindre den praktiske del av klubben. Han står for kortlegging, "regnskap" og turneringsledelse på spillekvelder. I tillegg er han nå den eneste registrerte turneringsleder i både Hordaland krets og Sogn og Fjordane og stiller seg så og si alltid positiv til å påta deg oppdrag. Noe godtgjørelse får han nok for dette.

Men det stopper heller ikke her. Morten er drivkraften i den pågående Skolebridgen i regi av Åsane Bridgeklubb. Han tilrettelegger for noe å spise til barna og all undervisning inklusive kahootkonkurranser. Gjennom Spond holder han kontakten med foreldre og barn og sørger for at han har nødvendige medhjelpere til å forestå undervisningen. Og har bli med som ledsager til Bodø under arets bridgefestival der.

Så skulle man tro at det stopper her. Men nei; ettersom flere og flere aktive medlemmer er blitt eldre, syntes mange at spillekveldene ble for hektiske - og sluttet. Hva gjør så Morten, jo han starter en egen torsdagsklubb for alle disse eldre medlemmene hvor de kommer sammen om formiddagen og spiller hyggelig og avslappet bridge uten tanke for å bli ferdig innen noen tidsrammer.

Morten er høyt og lavt rundt bridgen i Åsane både i og utenfor klubben. Han er aktiv både blant de yngste og blant de eldste. Han er kort og godt en ildsjel av den beste sorten Jeg anbefaler ham med dette som Årets bridge-ildsjel for 2024.

Nominert av: Kjell-Asbjørn Helland, Åsane BK


Stig Martinussen og Torkel Viken

De to nominerte har opprettet og skapt Dampen bridgeklubb i Nydalen på en fantastisk måte. Antallet spillere øker stadig og de tar imot nybegynnere og erfarne på en veldig inkluderende måte. Nybegynnerkurs holdes hver uke, og det er stadig helgekurs og minikurs med spesielle temaer. Hver tirsdag spilles det og starter alltid med nyttige og inspirerende miniseminarer. De har klart å skape en ledig og veldig hyggelig stemning under spillingen som inspirerer til å komme og til å stadig bli bedre. Sommerfest og julefest med mat og drikke og spilling topper det hele. De gjør en fantastisk innsats som alle setter stor pris på. Tirsdagene er blitt ukas høydepunkt for mange!

Stig og Torkel har bygget opp Dampen BK. Deres pedagogiske, inkluderende og motiverende stil har motivert mange nye spillere. To sympatiske ildsjeler som jobber hardt for at enda flere skal ha glede av bridge.

Stig og Torkel driver Dampen BK. De holder miniseminar hver tirsdag før spilling - de er alltid tilgjengelige og imøtekommende og deler av sine kunnskaper og er veldig bevisste på å etablere et godt miljø blant spillerne - uønsket oppførsel blir slått ned på umiddelbart. Arrangeerer flotte sommerfester og julebord med turneringer samt nylig deltatt i arrangementet en veldedig bridgeaften hvor overskuddet gikk til siders leone. Alltid godt forberedt og inkluderende overfor ALLE Fortjener veldig å bli hedret!!

Stig og Torkel driver Dampen BK og gjør en fabelaktig innsats for bridgemiljøet og rekrutteringen.

Om Torkel: En type som kan kunsten å verve. I en klubb med nybegynnere, er det sjukt viktig med en som kan forklare og guide, med en enorm tålmodighet. Det virker som foreslåtte kandidat har et visste ønske om mestring blant nye bridge-spillere. Dessuten en type som gir av seg selv, som gjør bridge til noe sosialt og hyggelig. Junior-delegasjonen i klubben nominerer enstemmig foreslåtte kandidat, ettersom han er god med juniorer og spirende bridge-spillere, og som gjør at vi ser bridge for mer enn bare kort.

Nominert av: Clare Seville, Rune Johansen, Margrethe Birkeland - alle Dampen BK, og Lisbet Natland, Røa BK