På vei til Tromsø 2015

Denne uken har NBF vært vertskap for celebert besøk av presidenten i det europeiske forbundet (EBL), franskmannen Yves Aubrey.

Besøket er lenge planlagt  som en del av arbeidet med å få Åpent EM i bridge til Tromsø 2015. NBF har også alt søkt EBL om å stå som vertskap for Ungdoms EM i juli 2015.

På vei til Tromsø 2015

Omvisning av byen og påtenkt arena for mesterskapet samt tur med Fjellheisen i fantastisk vær sto på programmet før en meget hyggelig lunch med ordfører Jens Johan Hjort og fylkesråd Kari-Anne Opsal.

NBF har etablert ett godt samarbeid med Arrangementskomiteen for Sjakk OL 2014 og Yves Aubrey fikk også en verdifull innføring i arbeidet og planene for storarrangementet i august 2014. Det er rimeligvis en rekke forhold som er like for begge de to tankesportarrangementene og NBF høster dermed fordelene av at Sjakkolympiaden kommer ett år før oss.

Interessen fra fylkeskommunale og kommunale myndigheter samt næringslivet er stor og  flere er engasjert i arbeidet.

NBF søkte i vinter fylkeskommunen om prosjektmidler og under besøket fikk vi bekreftet at vår søknad er innvilget. Dermed er det lagt ett godt grunnlag for det videre arbeid og  EBL har alt fortalt at de vil sende  en teknisk delegasjon til Tromsø i september. Går det som vi håper kan det alt bli  kontraktsforhandlinger i Lausanne sent i høst og ikke minst pga. hotellkapasiteten er det viktig å få en tidligst mulig avklaring.

NBF er opptatt av at arrangementet skal ha en sterk lokal forankring og bridgemiljøet i Tromsø er aktivt med i arbeidet. Forbundet er på sin side opptatt av at Åpent EM i 2015 skal bidra til å løfte frem interessen og oppmerksomheten for bridge i Norge. Et slikt arrangement vil også bidra til å markedsføre de spennende reiselivsmulighetene i Nord-Norge og  Aubrey fikk selv oppleve Hurtigruten fra Tromsø til Bodø i fantastisk sommervær - med midnattssol og spektakulære Trollfjorden.

Artikkel fra Nordlys (foto: Amalie Johannessen)

F.v.: Påtroppende generalsekretær Knut S. Brinchmann, Tromsøordfører Jens Johan Hjort,
EBL-president Yves Aubrey, president Jan Aasen, fylkesråd Kari-Anne Opsal og
generalsekretær Rune Handal

På Hurtigrutekaia: Yves Aubrey, Rune Handal og Knut S. Brinchmann