NBF arrangerer ungdoms-EM for nasjonslag 2019

Under EBLs styremøte i Eilat ble NBF tildelt Ungdoms-EM i 2019 som er lagturnering for klassene U26, U21, U16 og U26 jenter. Arrangementet vil bli holdt på Oslofjord Convention Center i tidsrommet 2. – 12. juli, og selve spillingen foregår fra 5. til 11. juli.
NBF arrangerer ungdoms-EM for nasjonslag 2019

EBL manglet arrangør og et mulighetsrom oppstod. Styret vedtok å fremme vårt kandidatur. Fra sensommeren har styret og administrasjonen i NBF gjennomført sonderinger, undersøkt lokaliteter og forhandlet med både arrangørsted og EBL. Vi mener vi har kommet fram til avtaler som gagner Norsk Bridgeforbund og gir et ekstra løft til juniorsatsingen vår. 
 

Oslofjord har flotte fasiliteter og muligheter for alle typer aktivitet

Styret er opptatt av å få til et kvalitetsmessig godt arrangement, innenfor forsvarlige økonomiske rammer og håndterbar risiko. Det er satt av kroner 250 000 til formålet, som er godt innenfor tilgjengelig årsbudsjett. Avtale om lokalleie og kickback gjør at vi har gode forhåpninger om at arrangementet blir billigere og i beste fall går i balanse. 
 
Samtidig med junior-EM vil vi arrangere den årlige juniorleiren. Våre unge får da oppleve spenningen og det sosiale miljøet et internasjonalt mesterskap innebærer - på nært hold. Lokalitetene på Oslofjord er svært gode, alle måltider er inkludert og prisen er overkommelig. På Oslofjord er det godt tilrettelagt for aktiviteter utover bridgen, så som eget badeland, turstier, fotball og golfbane - alt i gangavstand. Vi håper det vil inspirere både juniorleirdeltakere og landslagsspillere, slik at bridge blir den foretrukne fritidsaktiviteten i mange år framover. Styret mener at en satsing på juniorene og juniorleiren er en god investering i framtiden.


Kan jentene våre hente hjem gullet på hjemmebane?
 
Et slikt arrangement forplikter, og styret har satt ned en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med prosjektet. Gruppa består av Tom Danielsen, Anders H.Gundersen og Kari-Anne Opsal fra styret, samt Allan Livgård og Marianne Harding fra administrasjonen. Vi ønsker å komplementere gruppa med ytterligere to medlemmer; en fra den lokale bridgekretsen, og en som har kunnskap og nettverk innenfor sponsorverden. Om noen kjenner seg kallet eller vet om noen, er det bare å ta kontakt. 
 
«Det er viktig å gripe muligheter som kan gi organisasjonen vår og satsingen på rekruttering ekstra fart», sier president Kari-Anne Opsal. «Mange frivillige gjør en stor innsats for å rekruttere nye spillere, og jeg håper at arrangementet vil gi dem ekstra inspirasjon og drahjelp. Dette blir knallbra.»

President Kari-Anne Opsal gleder seg til å arrangere EM.