Benådning i Heimdalsaken

Som kjent ble åtte spillere som representerte Heimdal BK 1 og Heimdal 7 i NM for Klubblag 2009 omfattet av et disiplinærvedtak som medførte utestengelse i 2009.

Etter søknad og grundig behandling har Forbundsstyret nå besluttet å benåde spillerne med virkning fra 1. september i år.
 

Benådning i Heimdalsaken



Den 17. desember 2008 fattet Disiplinærkomiteen ihht. vedtektenes § 12-7 (e) vedtak om forføyning mot åtte spillere på Heimdal BK 1 og Heimdal BK 7.

Vedtaket ble truffet på bakgrunn av innrapportering av fiktivt kampresultat fra første runde i NM for klubblag 2009 og spillerne ble utestengt fra fra all spilling i turneringer (unntatt klubbnivå) i henhold til Disiplinærvedtektenes § 3a, c, d og g - jfr. § 5e.

Etter anke ble saken senere behandlet i Domskomitéen som den 12. februar då. opprettholdt vedtaket truffet av Disiplinærkomitéen om utelukking fra all spilling i turneringer med krets-  og forbundspoeng i tidsrommet 01.01.2009 til 31.12.2009.

Det ble senere mottatt søknad om benådning og denne er grundig behandlet av Styret i NBF i samråd med Disiplinærkomitéen og Domskomitéen.

I denne sammenheng ble det bl.a. vurdert moment som i utgangspunktet ikke var hensyntatt i Disiplinærkomitéens behandling. Likeledes i hvilken grad konsekvensene var blitt vesentlig større enn forutsatt ved straffeutmålingen. For enkelte spillere  medfører vedtaket bl.a. at mulighet til internasjonal deltakelse bortfaller med økonomiske konsekvenser. Samtidig har saken fått stor oppmerksomhet, også internasjonalt - med den personlige belastning dette medfører. Spillerne har erkjent ansvar og beklaget det som skjedde og Styret anser at allmennpreventive hensyn er ivaretatt. Styret har i sin vurdering samtidig vært opptatt av likebehandling av alle involverte.

Det er ikke Styrets oppgave å overprøve Disiplinær- eller Domskomiteens beslutninger, men Forbundsstyret kan i følge vedtektenes § 12 – 9 i særlige tilfelle gi benådning i ilagt forføyning etter samråd med Domskomitéen.

Styret har vurdert summen av konsekvenser og besluttet den 6. mai då.  at det i denne saken foreligger tilstrekkelig nye moment til at benådning kan finne sted. De involverte spillere på Heimdal BK 1 og Heimdal BK 7 er således benådet med virkning fra 1. september 2009.