Åpent VM i Philadelphia

Rosenblum Cup i Åpent VM i Philadelphia ble avsluttet på onsdag. Det franske laget Zimmermann med Geir Helgemo og Tor Helness som ble slått ut i semifinalen av vinnerne det amerikanske laget Diamond, vant bronsefinalen.
I den pågående parfinalen i det åpne VM har vi to norske representanter - Boye Brogeland og Tor Helness. Etter to sesjoner ligger Boye midt i feltet mens Tor ligger beskjedent ann med hver sin amerikanske makker.
Se også VM stoff i Nettavisen og på Bridge i Norge.

Mesterskapsiden.

Zimmermann vant alle fire settene mot Strul, og vant kvartfinalen med hele 47 IMP. I semifinalen ventet Diamond med BBO-general Fred Gitelman. Det amerikanske laget ble for sterke for "våre" gutter. De vant også hele Rosenblum Cup etter seier over det amerikanske laget Nickel i finalen.

I ettermiddag (norsk tid) starter kvartfinalene i KO-teams. Det blir en spennende kveld (og natt) når Zimmermann (med Geir og Tor) og Strul (med Boye og "Silla") barker i hop. Kvartfinaler overføres på BBO. De fire settene i kvartfinalen starter kl. 16, 19, 21.30 og 24 (norsk tid). Våre lag er ikke i aksjon på BBO i første settet.

Fredag startet "knock-out" spillet i lagturneringen Rosenblum Cup. De "norske" lagene (lag med norsk innslag) startet bra. Alle lagene unntatt Rune Hauges lag gikk videre fra Round Robin til 32-dels finaler. I første direkte utslagsrunde måtte tre av de andre norske lagene si takk for seg. Igjen var bare Zimmermann (med Geir Helgemo og Tor Helness) og Strul (med Boye Brogeland og Erik Sælensminde). Begge lag har tatt seg greit videre til kvartfinaler som går mandag, der de møter hverandre.

Åpent VM startet med Mix par uten at de norske nådde helt opp i det 431 par store feltet. Best av de norske var Tor Helness i par med amerikanske Connie Goldberg på 16. plass med 54,64 %. Ann Karin Fuglestad og Erik Sælensminde ble nr. 24 med 54,03 %. Klare vinnere ble Donna Compton, USA og Fulvio Fantoni, Italia med 57,71 %. Sluttresultater.