Svein Erik BullSvein Erik Bull, Alta BK

 

På vegne av Nord-Norges største aktive bridgeklubb, Vadsø Bridgeklubb – og helt sikkert mange bridgeklubber her nord - ønsker vi å nominere Svein Erik Bull fra Alta bridgeklubb til årets bridgeildsjel 2015.

Begrunnelse:

Svein Erik har vært svært viktig for bridgen i Finnmark siden tidlig på 1970-tallet. Hans mange gode prestasjoner som spiller, teller ikke i denne sammenheng. Men dette har utvilsomt bidratt til å få opp interessen for bridge i fylket.

Svein Erik er æresmedlem i Alta Bridgeklubb. Han har i alle år stått på for klubben. Spesielt viktig har han vært i de litt tunge stunder i seinere år. Han gir kort, han er turneringsleder og sørger for at alle får e-post med resultater og spillene. Tidligere ga han også ut klubbavis som han delte med mange langt utenfor Alta Bridgeklubb.

Svein Erik er norsk kontaktperson for samarbeidet på Nordkalotten, og han holder alle orientert. Han var sentral sammen med Ole K. Sara da det hele startet. Og har siden den gang vært veldig viktig for at samarbeidet fortsatt lever, tross dårlige tider. Svein Erik tar initiativ til at vi skal kjøre langt for å delta i Finland og Sverige, og han er alltid med selv. Og når det kommer spillere fra Finland og Sverige, sørger han for at de får et sosialt tilbud i tillegg til bridgen. Mange ganger har han åpnet sitt hjem for dette.

Svein Erik har gjennom mange år stilt opp som arrangør for 3.- og 4. divisjon. Hans arrangement har vært i en egen klasse. Dessuten er han ofte den som tar seg av regnskap og turneringsledelse for andre klubber, også i vår krets. Sist med KM-par i Mehamn. Det hører med at han aldri tar seg betalt for innsatsen.

Svein Erik har videre hatt overmåte stor betydning for den lokale bridgespalten som er i avisene Finnmarken og Finnmark Dagblad. Han har bidratt med utallige spill helt siden slutten av 1970-tallet. Han er veldig flink til å finne spill med gode og ikke minst lærerike poeng.

Til slutt må det nevnes at Svein Erik er en god makker. Han kjefter ikke på makker og er alltid høflig overfor motparten. Og han gir gjerne råd til mindre rutinerte.

Vi mener Svein Erik Bull er en meget god og verdig kandidat til årets bridgeildsjel 2015.

På vegne av Vadsø bridgeklubb

Marit Zahl Jonassen
Leder